[Žinios trumpai] „Jis iš karto būtų nušautas“. Arestovičius paaiškino, kodėl Putinas nedrįsta pradėti branduolinio smūgio  ()

Prezidento patarėjas Oleksejus Arestovičius pareiškė, kad Rusijos valdžia nepastatys šalies ant branduolinio karo grėsmės slenksčio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-30 [Žinios trumpai] „Jis iš karto būtų nušautas“. Arestovičius paaiškino, kodėl Putinas nedrįsta pradėti branduolinio smūgio  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arestovičius apie tai kalbėjo interviu BBC.

„Ar žmonės, kurie bijojo paskelbti visuotinę mobilizaciją, pastatys Rusiją ant branduolinio karo grėsmės slenksčio?“ – į klausimą apie branduolinio ginklo panaudojimo tikimybę atsako Arestovičius.

Kartu pašnekovas priminė V. Putino frazę, kad į kampą įvaryta žiurkė veržiasi tris kartus smarkiau. Tai pakomentuodamas Arestovičius atsakė: „Bet jis ne tokia žiurkė“.

„Tai gražus manikiūrą darantis žmogus, sėdintis už 20 metrų nuo pašnekovo ir visko bijantis, kuris stato rūmus ir jachtas, o meilužes susiranda ne tam, kad numirtų branduolinio karo liepsnose. Žmonės, kurie bijojo skelbti visuotinę mobilizaciją, nes Rusijoje socialinė padėtis gali pasikeisti nenuspėjamai, niekada nesukels branduolinio karo grėsmės žmonėms, kuriems bijojo duoti kulkosvaidžių“, – sakė jis.

„Tokiu atveju, kad jį nušaus savi sargybiniai – labai didelė tikimybė“, – pabrėžė Arestovičius.

Be to, prezidento patarėjas tikėtiną cheminę ataką kariniu požiūriu pavadino „niekais“. Arestovičius pažymėjo, kad tai buvo veiksminga tik Pirmajame pasauliniame kare, nes niekas nežinojo, kaip su tokiu ginklu elgtis.

 

Pažymėtina, kad „branduolinės“ grėsmės iš Rusijos sustiprėjo po pastebimų rusų nesėkmių karinėse operacijose prieš Ukrainą.

Kovo 22 dieną Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas priminė amerikiečių žurnalistams šalies nacionalinio saugumo koncepciją, leidžiančią panaudoti branduolinį ginklą, jei valstybei gresia pavojus.

Prieš kelias dienas Rusijos diplomatas JT jau viešai paskelbė apie Rusijos pasirengimą panaudoti masinio naikinimo ginklus, jei tai „išprovokuotų NATO“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()