[Žinios trumpai] Raudona diplomatinė linija, kurios negali peržengti net ir Rusija: štai kodėl nebombarduojama prezidentūra su Zelenskiu  (5)

Anot prezidento patarėjo Aleksejaus Arestovičiaus, jis pats taip pat figūruoja sąraše asmenų, kuriuos Rusija nori „pašalinti“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-30 [Žinios trumpai] Raudona diplomatinė linija, kurios negali peržengti net ir Rusija: štai kodėl nebombarduojama prezidentūra su Zelenskiu  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arestovičius sakė, kad okupantai vis dar bando nužudyti Volodymyrą Zelenskį.

Apie tai jis pasakojo interviu BBC.

Anot jo, rusai keturis kartus šaudė tiesiai prie prezidentūros. Be to, įsibrovėliai nori ką nors „pašalinti“ iš aukščiausios karinės-politinės vadovybės, ypač patį Arestovičių.

„Jūsų paklusnus tarnas, beje, yra penketuke – tai iš operatyvinių duomenų. Kadangi vyksta derybų procesas, pašalinti prezidentūros narius, iš kurios ir ateina šis procesas, reiškia atkirsti visus kelius į derybas. O jei derybų nėra, tai visai kita situacija“, – sakė Arestovičius.

Jis taip pat teigė, kad ekonominių sankcijų Rusijos Federacijai panaikinimas yra viena iš pagrindinių temų, keliančių nerimą Rusijai derybose.

„Įsivaizduokite Vakarų ir viso pasaulio reakciją po smūgio net ne prezidentūros, o derybininkų atžvilgiu. Net rusai turi kažkokias tarptautines diplomatines raudonąsias linijas, kurių negalima peržengti. Nes ambasadorius visada yra neliečiamas asmuo. Kai nužudysite asmenį, kuris su jumis kalbasi, po to niekas daugiau su jumis nesiderės. Turi būti dalykų, kuriais galima pasikliauti net tokiame chaose, koks yra karas“, – pridūrė jis.

 

Anot Arestovičiaus, įsibrovėliai prezidentūros nebombarduos, tačiau jis neabejoja, kad jie nepasiduos bandydami fiziškai sunaikinti Zelenskį kitu būdu.

Anksčiau Michailas Podoliakas sakė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau išgyveno daugiau nei dešimt pasikėsinimų į savo gyvybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(1)
(75)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: