Paviešino kokias algas Lietuvos startuoliai siūlo progamuotojams, laisvų darbo vietų šimtai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

procc 2022-03-31 17:39
Kodėl pas jus kažkas turėtų eiti dirbti kai kitur moka daugiau???
gytis13 2022-04-01 09:52
Va vienas giminaitis baiginėja informatiką ir su darbu sunkoka. Tiesa sąkant jis ne į programavimą specializuojasi o daugiau į sistemų aptarnavimą. Taigi jeigu toks rojus būti programuotoju, kodėl į tai nesiveržiama? Gabumų matematikai tarp kitko tasai vaikinas turi. Matyt kažkas nutylima.
FtBall 2022-04-01 10:02
Matyt gal nelabai toks ir gabus.
donatasv 2022-04-01 10:51
Už programuotojo darbą moka geriau nei už administravimą. Bet pavyzdžiui aš negaliu istemt ilgai programuotoju. Kol jaunesnis buvau 3 metus atidirbau ir paskui nusispjoviau. Ateini į darbą matai monitorių, pietus, monitorių ir namo. Taip diena iš dienos. Dabar kartais pasiilgstu programavimu, tai atsisėdu koki nedidelį projektą pasiimu du mėnesius pakrapstau rimtai nusiteikęs ir vėl pajunti dėl ko metei šitą darbą, po visko vėl ramus sėdi.
kestutisz 2022-04-01 11:35
Kad imtų už brangiai vien už administravimą tai turėsi būti siauroje srityje labai kietu specialistu (na nžn, pvz autoritetingu duombazistu), kas vien baigus nerealu. Gi niekam jau to tipinio "administravimo" (nu ten suinstaliuot servą ar kažką) nebereikia :) Reikia (reikėjo) ten kokių devopsų, lego kaladėlių rinkėjų kurie surinktų veikiančią sistemą iš gabaliukų kuri apsimokėtų ir dar veiktų. Na jei ir ne lego, bet vistiek servus jau visi turbūt automatizuoja, net jei jį ir vienintelį turi tai nekartosi rankomis instaliacijos jei jis užsilenks, vistiek reikės kažkokio ala programavimo - pasirašyt kažkokį scenarijų/playbooką/etc.
Šaras 2022-04-01 12:25
Pyk nepyk, bet visiškai nežinai ką rašai. Automatizuoja kas? Programuotojai? Ar patys susiautomatizuoja? Turbūt kad ne. Be to servo instaliavimas yra an tiek paprastas darbas, kad jo net darbo reikalavimuose nerašo. Ir jei servas užsilenkia, tikrai ne perinstaliuot jį skuba Sysadmino darbas ir yra incidentų prevencija ir sprendimas. Kurių buvo, yra ir bus. Dėl atlyginimo tai taip, sysadminams sunkiau, nes jų tiesiog daug mažiau reikia, paklausa mažesnė, pasiūla didesnė.
conjurer 2022-04-01 14:14
Iš patirties galiu pasakyti, retas programuotojas žino kaip veikia servas. Paklausus programuotojo kur yra saugomos mysql duombazės, optimistiniu atveju atsakymas yra "diske". Paklausus kaip padaryti duombazės kopiją, sakys per phpmyadmin.
kestutisz 2022-04-01 15:10
Kokiam dar diske. Va yra dokeris, ten viskas pas mane veikia :)
conjurer 2022-04-01 15:39
Prisidėsiu į sąrašą atsakymų, kurį pasako programuotojai, kai nežino tikslaus atsakymo.
HardAxe 2022-04-01 16:10
galiu parodyt kur pas mane guli duombazės failai, bet tikslaus jų formato nežinau. Tai čia prie kurių skaitausi? Aš tą patį girdėjau apie big-data specialistus. Alga gera, bet iškepa smegenys po kelių metų ir visi bėga programuoti.
kestutisz 2022-04-01 16:43
originalas yra šitas https://i.imgur.com/3eTKEZp.jpg
who 2022-04-01 16:48
Nutylima kad reikia mokėti važiuoti vienaračiu, žongliruoti ir tilpti į deadline Pradžioje sunku kol be patirties, galima pačiam sukurti ar prisidėti prie kelių projektų, pageidautina cloud. Pokalbyje mokėti pristatyti save kaip prekę (turi atitikti galimybės +-) ir pirmyn. Tokie laikai, bet niekada nebuvo lengva
conjurer 2022-04-01 17:56
Tie reikalavimai dažnai atrodo absurdiški, ne vienas atvejis kai skelbimai reikalauja turėti ilgesnę nei specifinė programavimo kalba egzistuoja. Bet manau į juos daug kas rimtai nežiūri. Pvz kai pasakoma reikia 5 metų patirties su scrum, dažniausiai tai reiškia, kad turi pasakyti apie ką eina kalba, nes tai vos sudėtingiau nei įsijungti notepad'ą. Asmeniškai manau, kad programuotojas turi labai gerai suvokti ką jo kodas daro su procesorium/ramais/disku. Tas labai svarbu aukšto lygio programavimo kalbose. Jei kodas vykdys beprasmiškas operacijas ar funkcionalumui įgyvendinti reikės krūvos bibliotekų, tai jis veiks lėtai, ir kompanija turės investuoti per daug į serverių nuomą, ar pirkimą. Dirbau su projektu, kur dėl vieno mygtuko buvo sukomitinti papildomi 3000 failų, ir dėl to reikėjo github planą kelti. Tas žmogus buvo atleistas, bet ne dėl šios priežasties, per daug prode prisižaidė. Beje, jo CV buvo prirašyta daugiau dalyku nei maniškiame.
who 2022-04-01 18:26
Dažnai kad suderinti logiką dideliame projekte užtrunka ilgiau nei programuoti, gali būti sunku prisitaikyti prie architektūros. 3000 failų per daug net įdėjus kelis naujus frameworks. Prirašyti CV galima daug, praktinės užduotys parodo konkretesnę situaciją ir esminis dalykas pasitikėjimas, kurį reikia užsitarnauti. Su nuline patirtimi sunku, gerai bent padirbti prie kokio open source, sudalyvauti startup'e ar pan.