[Žinios trumpai] Į Ukrainos pusę perėję rusų kariai sukūrė „Laisvoji Rusija“ legioną ir ruošiasi mūšiams: jau pasirinko pirmąjį taikinį (Foto)  ()

Ukraina pranešė, kad kai kurie buvę Rusijos kariai perėjo į jos pusę ir dabar prisijungė prie Kijevo pajėgų, kovojančių prieš Vladimiro Putino invaziją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerija savo kanale „Telegram“ trečiadienį pranešė, kad „Laisvosios Rusijos“ legiono vadai lankėsi pas sulaikytus buvusius Rusijos kariškius „siekdami atrinkti norinčius tarnauti“.

Tolesniame pranešime teigiama, kad „pirmieji savanoriai“, kuriuos sudaro buvę Rusijos kariai, „jau pradėjo individualius papildomus mokymus“.

„Šiandien legiono personalas, vadovaujamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų instruktorių, ištyrė NLAW granatsvaidį“, – sakoma žinutėje, prie kurios pridedami prie karinės technikos susibūrusių karių vaizdai.

„Be to, legiono poskyrių vadai susipažino su operatyvine situacija frontuose“, – teigiama poste.

Jame priduriama, kad legiono kariai „išreiškė bendrą norą visų savanorių vardu surengti pirmąjį mūšį su Putino režimo „sarginiais šunimis“ – kadyroviečiais“.

 

Rusų kalba ukrainiečių naujienų agentūra „Bagnet“ teigė, kad prisijungimas prie legiono yra savanoriškas ir reikalauja, kad Rusijos karo belaisviai pateiktų raštišką prašymą. Tada karius patikrina Ukrainos saugumo tarnybos ir kontržvalgyba.

Trečiadienį ji pranešė, kad tarp „kelių šimtų“ į legioną užsiregistravusių rusų yra ir eilinių, ir karininkų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(0)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: