[Žinios trumpai] Į Rusijos Federacijos sudėtį veržiasi dar viena separatistinė pseudovalstybė – bet tai nebus Ukrainos teritorija  (1)

Rusijos Federaciją galėtų „papildyti“ dar vienas regionas, nors dėl to gali kilti didelių vyriausybinių problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Osetija, atsiskyrusi Sakartvelo dalis, oficialiai kreipėsi dėl narystės Rusijos Federacijoje. Pirmą kartą šią naujieną oficialiu „Telegram“ kanalu pranešė Rusijos naujienų agentūra „Sota.Vision“, o vėliau patvirtino oficialus Pietų Osetijos kanalas.

„Manau, kad susivienijimas su Rusija yra mūsų strateginis tikslas“, – pranešime sakė Pietų Osetijos prezidentas Anatolijus Bibilovas. „Tai yra mūsų kelias, žmonių siekis. Ir mes eisime šiuo keliu. Artimiausiu metu imsimės atitinkamų teisinių žingsnių."

 

Pietų Osetija planuoja surengti referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos po regioninių rinkimų, kurie turėtų įvykti balandžio 10 d.

Kaip pagrindinę dėl Pietų Osetijos sprendimo pateikti prašymą dėl integracijos priežastį, Bibilovas nurodė „nacizmo panaikinimą“.

Panašius siekius „jungtis“ į Rusijos Federaciją išreikšė ir Ukrainos separatistiniai regionai Donecko ir Luhansko „liaudies respublkos“.

Tuo tarpu, kitas atsiskyręs Sakartvelo regionas - Abchazija, neketina prisijungti prie Rusijos.

 

Nors Rusija oficialiai pripažino Pietų Osetiją nepriklausoma valstybe, bet likęs pasaulis ją laiko Sakartvelo dalimi. Anksčiau ji buvo paskelbusi nepriklausomybę dešimtojo dešimtmečio pradžioje, o 2008 m. dėl regiono kilo kruvinas Rusijos ir Sakartvelo karas. Kartu su Pietų Osetija Rusija taip pat oficialiai pripažino Sakartvelo separatistinį Abchazijos regioną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(5)
(1)

Komentarai (1)