[Žinios trumpai] Į Baltarusijos radiacinės medicinos centrą atvyko 7 autobusai su rusų kariais iš Raudonojo miško Černobylyje: padarė mirtiną klaidą  (6)

Baltarusijoje gydomi Rusijos kariai, kurie greičiausiai buvo apšvitinti Černobylio draudžiamojoje zonoje Ukrainos teritorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-31 [Žinios trumpai] Į Baltarusijos radiacinės medicinos centrą atvyko 7 autobusai su rusų kariais iš Raudonojo miško Černobylyje: padarė mirtiną klaidą  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Censor.NET“ , remdamasis Baltarusijos „Telegram“ kanalu „Belarusian Gayun“.

„Gomelis, į Respublikinį Radiacinės medicinos ir žmogaus ekologijos tyrimų ir praktikos centrą atvyko apie 7 medicininiai PAZ autobusai. Nuotraukoje matyti, kad automobiliuose yra žmonių. Pažymėtina, kad Rusijos kariai į šį centrą atvežami nuolat“, – rašo „Belarusian Gayun“.

Jaroslavas Jemeljanenko, Ukrainos Černobylio kelionių organizatorių asociacijos vadovas, mano , kad Rusijos okupantai buvo paveikti radiacijos, kai kasė tranšėjas savo pozicijoms Černobylio zonoje, ypač radioaktyviame Raudonajame miške.

Teigiama, kad rusai giliai kasėssi į žemę, todėl be paviršinės gama spinduliuotės, kuri gali būti gana nekenksminga, jie gavo ir vidinę alfa ir beta spinduliuotę.

 

Raudonasis miškas gavo savo pavadinimą, kai dešimčių kvadratinių kilometrų plote pušys pasidarė raudonos, sugėrusios 1986 m. sprogimo spinduliuotę.

Didelė teritorija aplink Černobylį yra uždrausta visiems, kurie ten nedirba ar neturi specialaus leidimo, tačiau Raudonasis miškas laikomas taip labai užterštu, kad net atominės elektrinės darbuotojams neleidžiama ten vykti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai (6)