[Žinios trumpai] „Bellingcat“ vyriausiasis tyrėjas: po Ukrainos Putinas su branduoliniais ginklais norės atakuoti vieną iš NATO šalių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Taspac 2022-04-08 09:04
Manau, kad čia Christo apsirinka. 1 iš 5 nieko nelemia. Tą 1 grandyje galima greitai pakeisti. Tam yra visos reikalingos represinės struktūros. Ir tikrai atdiras tokių vykdytojų komandų, kurios mielai įvykdys įsakymą. Kad nutrūktų įsakymo grandinė, nenorinčių vykdyti turėtų būti dauguma
Dannas3 2022-04-08 09:42
Butent taip ir yra, nesutinkanti, iskarto galima pakeist kitu. Tai realybe tokia, kad mygtukas praktiskai vieno zmogaus rankoje. Cia neminint to, kad ir dabar tie kiti yra lojalus putinui.
bahuriux 2022-04-08 09:53
Aš nesuprantu to grasinimo prasmės branduoliniais ginklais. Taigi uż kelių minučių gaus atgal į kremliaus žvaigždę tiesiu taikymu. Plius iškarto "pasūdytų" branduolinių bombų ten kur ru vadovybės bunkeriai, kas automatiškai reiškia kad neišgelbės jokie bunkeriai teritorija bus užkrėzta itin didelėm dozėm radioaktyvių medžiagų. Net isgyvenus branduolinį smūgį, vistiek baigsis maisto vandens atsargos ir kiti resursai vistiek nėra galimybės ištrūkti gyvam per užterštą zoną (nes tam naudotu "salt bombs" arba "dooms day bombs" ) ir savaime aišku branduol8niais smūgiais naikintu visus branduolinius saitus ir karinius laivus . Net išgyvenus pirmuosisu smūgius ateis branduolinė žiema, tai garantuotas bent kiek sudėtingesnės gyvybės sunaikinimas. Tik visiški idiotai kariuomenėj ir valdžioj gali to nesuprasti.
HardAxe 2022-04-08 10:40
Kaži ar dėl vienos nedidelės bombos pvz Rūkloj kažkas mėtytų doomsday bombas. Spėčiau gautų arba vieną atominę kažkur periferijoj, arba kažkur nukristų didesnis kiekis neatominių. dėl bunkerio ir Putino, tai visada gali turėti nesusprogdinamą bunkerį. Didžiausias žmogaus išsprogdintas krateris yra 100m gylio. Kalne slėptuvė turi nors ir kilometrą virš galvos. Slėptuvėje turėti paruoštą automobilį, kuris išvežtų iš užterštos zonos taip pat nėra didelė problema. Bet faktas, kad po atominės numetimo į NATO Rusijos kaip tokios su dabartine santvarka - nebeliks.
skimas969 2022-04-08 11:25
To hardaxe. Pats sau priestarauji, jei nelieka rusijos santvarkos, kur vaziuoti su tuo automobiliu is tos sleptuves??? paspaudes mygtuka, isgyvens tik ribota laika - gal net trumpiau, nei raketa skris iki jav.... Nes bunkeryje ne jis vienas sedi, o visi turi seimas ir ka prarasti...
Dannas3 2022-04-08 13:06
Turputi ne i tema, bet sia savaite skyriau nemazai laiko analitinem izvalgom apie kara Ukrainoje ir siaip situacija pasaulyje. Tai toks nemazas skepsis liko, nes ateina nekokie laikai. Ukrainieciai ir rusai vieni didziausiu javu tiekejai aplinkui, ypac afrikoje. Pridekim tai, kad dideles problemos su trasomis. Baltarusiai ir Kinai vieni didziausi trasu tiekejai europai. Kinai, kaip supratau nusprende nebetiekti trasu, nes patiems labai reikia, na o su baltarusiais kaip ir aisku. Tai jeigu europai nusimato stipriai isaugusios kainos, tai pvz afrikoj, ypac Jemene ir Egipte, kurie ypatingai priklausomi nuo javu importo butent is rusijos ir ukrainos, gali prasideti badas. Jemene ir taip situacija tragiska. Taip pat piesiama, labai nekokia situacija ir Ukrainoje. Rusai gali pradet masiskai griaut miestus ir mest kur kas didesnes pajegas. Spejama, kad iki metu galo, ukrainoje gali but dislokuota milijonas rusu kariu. Gali but mazdaug ir taip, jei mes nepaimsim ukrainos, tai ir jums nieko neliks. Amerikieciai suinteresuoti, kad rusai smarkiai nukraujuotu, patiems neisitraukiant i kara. Taip kad pagalba, eis pilnu pajegumu. Mintis ta, kad po ukrainos, rusai imsis lenku, o kadangi neturi sansu pries nato paprastam kare, tai imtusi branduoliniu ginklu. Todel ukraina bus palaikoma visom isgalem. Pagrindinis minciu saltinis kanalas Geopop ir ypac analitikas Peter Zeihan. Ypac patiko sis video. https://m.youtube.com/watch?v=UwPMtmuuVNw
HardAxe 2022-04-08 14:06
Pasiskeitus santvarkom tikrai ne vienas veikėjas išliko gyvas ir sveikas. Kad ir Janukovyčius.
IceBullet 2022-04-08 16:36
Tikiuosi, kad tokius sprendimus priima ne tie patys, kurie liepe salagoms kasti apkasus raudonajame miske ir ten gyventi menesi.
Kyborg 2022-04-08 17:38
Labai jau suprimityvini viską, 5 grandys tai ne penki žmonės turintys paspaust mygtuką. Realiai info turi pereit per dešimtis žmonių. Paimkim, kad ir paskutinę grandį - povandeninį laivą. Informaciją pirma gauna ryšininkas, jis ją turi perduot kapitonui, šis komandą perduoda toliau įgulai. Tam, kad atliktų raketos paleidimą laivas tam turi būt paruošiamas, iškilt į paviršių ir tt. Visas šis darbas priklauso ne nuo vieno įgulos nario. Na nėra viskas taip primytivu ir paprastai kaip daug kas įsivaizduoja.
HardAxe 2022-04-08 17:57
Jei tikrai ruošiasi mesti atominę, kodėl jiem dabar nenumetus kokiam Lvive? Atsakas visvien vienodas, tik kareivių bus daugiau likę. Netikiu, kad per Putino gyvenimą Rusijos armija kada bus stipresnė nei buvo prieš mėnesį. Vien kiek resursų reikės Ukrainos teritorijom išlaikyti. O kinai taip sėkmingai supirkinėja pasaulį, karo jiems nereikia. Tada USA ims ir pamirš skolą, labai nenaudinga.
Kyborg 2022-04-08 18:09
Taip, tu teisus, jie nežino konteksto. Bet praleidai vieną detalę, straipsnis ne apie masinę ataką, o pavienę. Tad gavus nurodymą paleist vos 1-2 raketas greičiausiai suvoks, kad tai nėra atsakas.
HardAxe 2022-04-08 18:12
Įdomu kaip tas atsakas eina. Gal yra numatytas protokolas atsikeisti po vieną raketą, nepradedant all-in. Arba kaip prevencinis įspėjamasis šūvis, jei armija pradeda veržtis per sieną.
Dannas3 2022-04-08 19:06
Klausimas ar povandeniniam laive buna daug galvuciu. Gal ir buna tik keleta.Beja saltojo karo, rusai jau vos nepaleido atomines ant amerikos is p. laivo. 3 karininkai turejo nusprest ir du sutiko, o trecias perkalbejo. Placiau. https://nationalinterest.org/blog/the-b ... -22124?amp
Benediktas 2022-04-08 19:09
Kažkas juokavo, kad Putinas sistemą supaprastinęs - ant kaklo nešioja mygtuką pasikabinęs ir užtenka tik jį paspaust, viskas automatizuota.
Finalfour 2022-04-08 20:37
Iš kur? Auu, kur tie milijonas kariu, dairausi į kairę dešinę, gal po stalu pažiūrėt? Juokas juokais, bet gerai Arestovičius sako, mes ant tiek įtikėje rusų galia, kad negalime suvokti, kad tokia didelė valstybė jau dabar nebeturi rezervo. Jokio. Koks dar milijonas. Pravedus visuotinę mobilizaciją (kas nelabai realu), surinksi tą milijoną, kuris bus paruoštas 10x blogiau, nei tie dabartiniai driskiai su per didelėm striukėm. O kuo juos apginkluosi? Iškonservuosi 1965 m. tankus, kurie neužsiveda? Bandė gi. Siūlai kaip per II PK mest tą milijoną, vienam duodant šautuvą, kitam šovinius? Taigi ukrainiečiai juos tiesiog sumals į trąšas, kaip ir dabartinius. Tik dar greičiau. Nepamiršk, USA pasirašė vakar LENDLIZĄ. Ar žinai, kad gaunant lendlizą, karo pralaimėti neįmanoma? Nesiplėsiu smulkiau kodėl. Ir pabaigai. Dėl termobranduolinio karo. Ar manai, kad šalyje, kuri nemoka pasigaminti skalbiankės ir mikserio, kurios armija į mūšį važiuoja su 3 kartų skirtingais tankais, kurių pusė be radijų ir reaktuvinių šarvų, nes viskas išvogta, turi geresnės būklės branduolinę triadą nei visa kita? Ko tai nuojauta kužda, kad ten brangieji metalai ir valdymo sistemos bus išvogti seniai, o galvutės, kurios keičiamos turi būti kas du metai, tiesiog nesuveiks. Kad pusė tų raketų šachtose susprogs, ir britų žvalgyba sako. Bėda tik ta, kad jie tų raketų turi dafiga.
Dannas3 2022-04-08 23:30
Pagooglinam ir.matom kad rusai turi apie limona aktyviu kariu ir bent du limonus reservistu. Paskelbtu visuotine mobilizacija, surinktu dar kelis kart daugiau. Ir tam zombielande su tuo nebus jokiu problemu. Viena is pagrindiniu priezasciu, kodel putinas nusprende issiverzti butent dabar yra rusijos demografija. Gana greit, del mazo gimstamumo, pas juos smarkiai sumazes mesos t.y 20.meciu. taip kad laikas putina labai spaude. Nepatinka ir man tos izvalgos, bet ne is vieno tai girdejau. Karas tik prasidejo, o kaip bus pamatysime. Tikiuos visi tie analitikai labai klysta.
conjurer 2022-04-10 11:10
Bunkeris išgelbės. Tiesiog priklausomai nuo pasūdymo metodo, arba negalėsi kelias dienas/savaites išeiti (mažo pusamžio pasūdymas), arba turėsi išeiti su respiratorium, ar kostiumu (didesnio pusamžio pasūdymas). Didžiausią poveikį pasūdytos bombos sukels gyventojams, kurie negali pasislėpti bunkeriuose, ar tiems kurie neturi saugos priemonių. Taip pat priklausomai nuo pasudymo, ta teritorija gali būti netinkama maisto gavybai.
HardAxe 2022-04-10 23:27
Čia kalbama apie Ukrainai paskirtų karių rezervą. Bet yra daug kitų vietų su Rusijos armija. Kaliningradas, Suomijuos, Gruzijos, Japonijos pasieniai, vidiniai daliniai ir t.t.