[Žinios trumpai] Rusija perveda karą į fazę, kuri labai nepalanki Ukrainai: reikės visai kitokių ginklų ir kitokios taktikos  ()

Ukraina laimėjo pirmąjį karo raundą, kai vyko intensyvūs kontaktiniai mūšiai naudojant desantą, pėstininkus ir šarvuočius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Gynybos ministerijos vadovas Oleksijus Reznikovas kreipimesi į Ukrainos valstybes partneres, praneša Censor.NET.

Ministro teigimu, Rusija buvo sustabdyta daugiausia dėl ginklų, kuriuos Ukraina gavo iš savo partnerių.

Tačiau Rusija padarė išvadas ir pakeitė taktiką. Konfliktą paverčia užsitęsusia faze ir tai jau visai kita karo forma. Kontaktinių mūšių skaičius mažėja. Priešas pradeda raketų smūgius, naudoja orlaivius, naudoja MLRS ir tolimojo nuotolio artileriją. Smūgiuojama iš pačios Rusijos, Baltarusijos, taip pat Juodosios ir Azovo jūros.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6305

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tokiomis sąlygomis karas pereina į konkurencijos dėl išteklių fazę, kurių Rusijoje yra beveik begalė, palyginti su Ukraina. Norint laimėti tokį karą, mums reikia kitokios pagalbos, nei gaudavome anksčiau“, – aiškino Reznikovas.

Ministras pabrėžė, kad Ukraina taip pat siekia kuo greičiau išlaisvinti okupuotas teritorijas, o tam reikia pereiti prie puolimo.

 

„Turime išgelbėti savo žmones nuo genocido. Tam mums reikia kitų ginklų“, – pridūrė jis.

Tarp reikalingų ginklų Reznikovas įvardijo oro gynybos sistemas ir kovinius lėktuvus, tolimojo nuotolio ginklus ir sunkiąją artileriją, tankus ir šarvuočius, priešlaivines raketas, taip pat žvalgybinius ir smogiamuosius bepiločius orlaivius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: