[Žinios trumpai] Įnirtingame oro mūšyje numušęs 5 naikintuvus žuvo Ukrainos didvyris: šalis atsisveikino su drąsiu pilotu (Foto)  ()

Pilotas iki paskutinio gynė gimtąjį Kyjivo regioną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Centro oro vadovybės Taktinės aviacijos brigados karys pulkininkas leitenantas Viačeslavas Jerko žuvo oro mūšyje.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

„Vasario 24-oji yra siaubinga data, kuri amžiams įsirėš į kiekvieno ukrainiečio atmintį. Rusų okupantai pradėjo cinišką puolimą prieš Ukrainą. Viačeslavas Jerko vienas pirmųjų įsitraukė į nuožmų oro mūšį su priešo lėktuvais. Tikras savo tėvynės patriotas. Jis gynė gimtąją Kyjivo sritį. Toje nuožmioje kovoje bendromis mūsų lakūnų pastangomis buvo numušti penki priešo lėktuvai. Bet, deja, tai buvo paskutinis mūšis Viačeslavui“, – rašoma pranešime.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6398

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Generalinis štabas pridūrė, kad per atsisveikinimą net stiprūs kariai negalėjo sulaikyti ašarų, nes kiekvienam iš jų Viačeslavas buvo tikras brolis, visada pasiruošęs ištiesti ranką:

„Jo šviesi figūra ir šypsena amžiams išliks mūsų širdyse... Mes neatleisime! Mes atkeršysime! Nugalėsime visų žuvusių gynėjų atminimui, vardan Tėvynės!"

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(2)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: