[Žinios trumpai] Ekspertai išmatavo foninę spinduliuotę Raudonajame miške: rusai sukėlė anomaliai didelę radiaciją - čia buvę užpuolikai jau pasmerkti baisiai mirčiai (Foto)  ()

Specialistai užfiksavo neįprastai aukštą radiacijos lygį Černobylio draudžiamosios zonos Raudonajame miške, kur rusai kasė apkasus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-10 [Žinios trumpai] Ekspertai išmatavo foninę spinduliuotę Raudonajame miške: rusai sukėlė anomaliai didelę radiaciją - čia buvę užpuolikai jau pasmerkti baisiai mirčiai (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Energoatom“ vadovas Petro Kotinas kartu su įmonės specialistais lankėsi vienoje iš Černobylio draudžiamojoje zonoje esančių Raudonojo miško teritorijų, kur Rusijos kariuomenė kasė apkasus ir bandė statyti įtvirtinimus.

„Energoatom“ specialistai vietoje atlikoje radiacinio fono matavimus. „Šioje vietoje buvo užfiksuotas neįprastai didelis radiacijos lygis“, – nurodė bendrovė.

Pagal matavimus, išorinės apšvitos (gama fono) rodiklis matavimo vietose buvo 3,2–4 μSv/h (mikrosivertai per valandą), o tai 10–15 kartų viršija normą.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

 

Vienas iš rodiklių, formuojančių okupantų gaunamą vidinę spinduliuotę nuo dirvožemio paviršiaus – Beta tarša, matavimo vietose buvo 160 kartų didesnė nei norma.

Anot pranešimo, dar vienas vidinės spinduliuotės veiksnys – Alfa tarša, kuri susidaro dėl šioje Raudonojo miško dalyje išsibarsčiusių apšvitinto branduolinio kuro, grafito ir kt. Šie fragmentai dabar yra 40-80 cm gylyje, bet okupantai kasė giliau.

 

Nurijus, šios rūšies spinduliuotė yra dešimtis ir šimtus kartų galingesnė nei gama ir beta spinduliuotė.

„Taigi visi okupantai, kurie beveik 30 dienų bazavosi ir kasė apkasus Raudonajame miške, susidurs su įvairaus sunkumo spinduline liga“, – praneša „Energoatom“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()