[Žinios trumpai] JAV pareigūnas - kad ir kas nutiko kreiseriui „Moskva“, tai rodo katastrofišką rusų nekompetenciją  (3)

Rusijos valstybinė žiniasklaida patvirtino tai, ką ukrainiečiai jau žinojo - Rusijos Juodosios jūros flotilės flagmanas kreiseris „Moskva“ nuskendo po didelių pažeidimų. „The New York Times“ rašo, kad pagrindinė šio įvykio priežastis - rusų karinė nekompetencija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-15 [Žinios trumpai] JAV pareigūnas - kad ir kas nutiko kreiseriui „Moskva“, tai rodo katastrofišką rusų nekompetenciją  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 13 dieną Ukraina paskelbė, kad į kreiserį „Moskva“ pataikė dvi priešlaivinės raketos ir laivas skęsta. Netrukus buvo pranešta, kad „Moskva“ pradingo audringuose Juodosios jūros vandenyse, tačiau ir Rusija, ir JAV teigė, kad laivas vis dar plūduriuoja ir yra buksyruojamas į uostą. Rusija tvirtino, kad pagrindinė amunicija „Moskva“ triumuose liko nepažeista. Bet koks dabar skirtumas, nes balandžio 14 dieną ir Rusijos tarnybos turėjo pripažinti, kad „Moskva“ nuskendo. Rusijos Juodosios jūros laivynas neteko savo flagmano.

Rusija iki šiol nepripažįsta, kad gaisrą ir sprogimą sukėlė nuo kranto paleistos Ukrainos priešlaivinės R360 „Neptun“. Galbūt taip bandoma Ukrainai nesuteikti didesnės pergalės - juk „Moskva“ būtų didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo laikų nuskandintas karo laivas. Tačiau JAV ekspertas teigia, kad tikrasis „Moskva“ katastrofos kaltininkas yra milžiniška rusų nekompetencija.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Turint omenyje, koks svarbus Rusijai yra kreiseris „Moskva“, sunku įsivaizduoti, kaip gaisrui būtų leista išplisti taip, kad jis pasiektų amunicijos saugyklas. Juk „Moskva“ yra pagrindinis nuo atakų iš oro saugantis laivas Juodojoje jūroje. Be šio kreiserio ir kiti rusų laivai tampa pažeidžiamesniais. Rusija sako, kad laive kilo gaisras, bet jis nebūtų kilęs be aplaidumo ir/ar procedūrinio-technologinio atsilikimo.

JAV pareigūnas negali atmesti ir Ukrainos puolimo versijos. Tačiau tai rodytų dar didesnę Rusijos karinių pajėgų nekompetenciją. Juk „Moskva“ turėjo sudėtingą trijų lygių apsaugą nuo raketų - kodėl ji nesuveikė? Kodėl niekas nevykdė žvalgybos ir nežinojo, kad Ukraina turi paruoštas „Neptun“ raketas? Jų veikimo nuotolis - 300 km ir Ukraina jas vis tiek sėkmingai paleido nuo kranto ir pataikė į „Moskva“ kreiserį pakankamai sudėtingomis oro sąlygomis. Tai - rusų nesėkmė ir rusiškos žvalgybos bei karinio pasiruošimo pavyzdys.

 

„Moskva“ praradimas yra svarbus ir strategiškai, ir morališkai. „Moskva“ padėjo apsaugoti atsargų laivus Juodojoje jūroje ir galėjo pridengti pakrantėse vykstančias operacijas. Be to, juk tai - flagmanas! „Moskva“ buvo pasididžiavimas, o dabar yra gėda.

(42)
(0)
(42)

Komentarai (3)