Spėjama, kad ukrainiečiai siekia įsigyti legendinius kovinius dronus: gamintojas patvirtino, kad turi orlaivių, kuriuos yra pasirengęs nedelsiant perduoti, jei tam bus gautas leidimas  ()

Pranešama, kad Ukrainos ambasadorė Jungtinėse Valstijose susitiko su San Diege įsikūrusios bendrovės „General Atomics“ atstovais, siekiant įsigyti sudėtingus bepiločius orlaivius, kurie padėtų Ukrainai kovoti su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Washington Post“ antradienį pranešė, kad Oksana Markarova praėjusią savaitę susitiko su „General Atomics“ – legendinio drono „Predator“ gamintojų – atstovais.

„Kartu su komanda aptarėme su „General Atomics“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgumų didinimo perspektyvas ir dabartinę padėtį Ukrainoje“, – sakė O.Markarova.

„The Washington Post“ nepranešė, kokie konkretūs ginklai buvo aptarti, tačiau „General Atomics“ tiekia karinėms oro pajėgoms „Reaper“, o kariuomenei – „Gray Eagle“, t.y. patobulintas „Predator“ versijas.

Pasak pranešimo, „General Atomics“ patvirtino, kad turi orlaivių, kuriuos yra pasirengusi nedelsiant perduoti, jei tam bus gautas leidimas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6245

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Dabar Ukraina karo lauke naudoja mažiau sudėtingus Turkijoje pagamintus bepiločius orlaivius „Bayraktar“.

Jungtinės Valstijos jau tiekia Ukrainai nedidelius bepiločius orlaivius-kamikadzes „Switchblade“, kuriuos galima apginkluoti sprogmenimis ir nukreipti į taikinius, priešlėktuvines raketas „Stinger“ ir prieštankines raketas „Javelin“, rašo „San Diego Times“.

„MQ-1 Predator“ – amerikiečių nuotoliniu būdu valdomas orlaivis, kurį sukūrė „General Atomics“ ir kurį daugiausia naudoja Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos bei Centrinė žvalgybos agentūra (CŽA).

Dešimtojo dešimtmečio pradžioje sukurtas žvalgybai iš oro ir išankstiniam stebėjimui, „Predator“ turi kameras ir kitus jutiklius. Dronas buvo modifikuotas ir patobulintas taip, kad galėtų gabentis ir paleisti dvi „AGM-114 Hellfire“ raketas, taip pat naudoti šaudmenis.

 

Dronas buvo pradėtas naudoti 1995 m. ir dalyvavo kovose Afganistane, Pakistane, NATO intervencijoje Bosnijoje, 1999 m. NATO bombardavime Jugoslavijoje, Irako kare, Jemene, 2011 m. Libijos pilietiniame kare, 2014 m. intervencijoje Sirijoje ir Somalyje.

„RQ-1 Predator“ buvo pagrindinis JAV karinių oro pajėgų ir CŽA nuotoliniu būdu valdomas orlaivis, naudotas puolamosioms operacijoms Afganistane ir Pakistano genčių teritorijose – iki kol buvo sukurtas „MQ-9 Reaper“.

„Predator“ gali įveikti iki 740 km iki taikinio, 14 valandų išbūti virš jo ir grįžti į bazę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()