Rusijos karinis jūrų laivynas Juodojoje jūroje prarado vieną iš savo flagmanų – kaip tai paveiks Rusijos moralę ir ką žinome apie laivą (Video)  ()

Vienas iš svarbiausių Rusijos karinio jūrų laivyno karo laivų plaukioja apleistas arba jau guli Juodosios jūros dugne – tai didžiulis smūgis Rusijos kariuomenei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-14 Rusijos karinis jūrų laivynas Juodojoje jūroje prarado vieną iš savo flagmanų – kaip tai paveiks Rusijos moralę ir ką žinome apie laivą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos jūreiviai evakavosi iš valdomų raketų kreiserio „Moskva“, pagrindinio Juodosios jūros laivyno laivo, po gaisro, per kurį buvo detonuota amunicija, trečiadienį pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Rusijos gynybos ministerija, pranešė, kad per incidentą buvo rimtai apgadintas flagmanas „Moskva“, o gaisro priežastis tiriama. Rusijos pranešimuose apie galimas aukas informacijos nepateikta.

Tačiau keliomis valandomis anksčiau vienas Ukrainos pareigūnas tvirtino, kad Rusijos karo laivas nukentėjo nuo sparnuotųjų raketų, paleistų iš Ukrainos.

Dėl didelių audrų virš Juodosios jūros, slepiančių palydovinius vaizdus ir sensorinius palydovų duomenis, vizualiai negalima patvirtinti, kiek nukentėjo laivas ir kokia jo dabartinė būklė, tačiau analitikai pažymėjo, kad gaisras tokiame laive gali sukelti katastrofą, galinčią jį paskandinti.

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijos kreiseris „Moskva“ – nuskandintas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Kad ir kokia būtų gaisro priežastis, analitikai teigia, kad tai stiprus smūgis Rusijos karinio jūrų laivyno širdžiai ir nacionaliniam pasididžiavimui – palyginimui, tai kaip JAV karinis jūrų laivynas šiandien prarastų savo lėktuvnešį.

„Tik balistinių raketų povandeninio laivo arba „Kutznecovo“ (vienintelio Rusijos lėktuvnešio) praradimas suduotų rimtesnį smūgį Rusijos moralei ir karinio jūrų laivyno reputacijai Rusijos visuomenėje“, – sakė JAV karinio jūrų laivyno kapitonas ir buvęs JAV karinio jūrų laivyno direktorius Carlas Schusteris.

186 metrų ilgio „Moskva“ su beveik 500 žmonių įgula yra Rusijos karinio jūrų laivyno Juodojoje jūroje pasididžiavimas. Flagmanas buvo pastatyas 1983 metais kaip sovietų karinio jūrų laivyno kreiseris „Slava“. 2000 metais po remonto jis vėl buvo priimtas į tarnybą ir buvo pervadintas „Moskva“.

 

„Moskva“ yra ginkluota daugybe priešlaivinių ir priešlėktuvinių raketų, taip pat torpedų ir karinio jūrų laivyno pabūklų bei artimosios priešraketinės gynybos sistemomis.

Visi jie atspindi didžiulius sprogstamųjų užtaisų kiekius jo amunicijos dėtuvėse. Bet koks gaisras arti jų būtų suteikęs įgulai ribotas galimybes kovoti su grėsme, sakė Schusteris.

„Kai gaisras pasiekia jūsų amuniciją, jūs turite du pasirinkimus: 1) jas užtvindyti arba 2) palikti laivą“, – sakė Schusteris. „Priešingu atveju jūsų įgula bus sunaikinta dėl katastrofiško sprogimo, kilusio po kelis šimtus tonų amunicijos gaisro.

Odesos valstijos regiono administratorius Maksimas Marčenko telegramoje pareiškė, kad Ukrainos pajėgos panaudojo sparnuotąsias raketas „Neptūnas“, kad atakuotų Maskvą. Jei tai tiesa, „Moskva“ būtų didžiausias karo laivas, kada nors nuskandintas raketa, sakė Schusteris.

 

Toks pasiekimas būtų didelė Kijevo pajėgų pergalė.

„Neptūnas“ yra Ukrainos ginklas, sukurtas šalies viduje, remiantis sovietų sparnuotomis raketomis KH-35. Remiantis Ukrainos žiniasklaidos pranešimais, jis pradėjo veikti Ukrainos pajėgose praėjusiais metais.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjo Oleksijaus Arestovičiaus teigimu, „Moskva“ taip pat turi simbolinę reikšmę Ukrainai, nes tai buvo vienas iš laivų, dalyvavusių Gyvatės salos mūšyje vasario mėnesį.

Jei „Moskva“ realiai prarastas, tai būtų antrasis didelio dydžio Rusijos karinio jūrų laivyno laivas nuskandintas per Maskvos karą su Ukraina.

Kovo pabaigoje Ukraina pranešė, kad raketos smūgis Berdiansko uoste sunaikino Rusijos desantinį laivą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()