[Žinios trumpai] Vokietija atsiriboja nuo dabartinės Rusijos: „neabejotinai“ tieks ginklus Ukrainai – pakomentavo energetikos klausimą  (1)

Berlynas tieks ginklus Ukrainai, nepaisant to, kad tai prieštarauja saugumo filosofijai, kurią Vokietija išpažino dar visai neseniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai per bendrą spaudos konferenciją su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda pareiškė Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris, praneša Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“.

„Mes solidarizuojamės su Ukraina“, – sakė F. W. Steinmeieris.

Jis pabrėžė, kad Putinui nepavyko suskaldyti Europos, tačiau ji sustiprino pastangas atremti išorinę agresiją.

„Prie normalių santykių su tokia Rusija nebegalima grįžti. Visas pasaulis matė Rusijos karo nusikaltimus. Jie turi būti dokumentuojami ir tiriami, o nusikaltėlius ir politinius sprendimus priimančius asmenis reikia patraukti atsakomybėn“, – sakė F. W. Steinmeieris.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Anot jo, Rusijos barbarizmas Ukrainoje turi liautis. Jis paragino Rusijos prezidentą nutraukti karo veiksmus ir leisti evakuoti civilius iš Mariupolio.

Komentuodamas sankcijų klausimą, F. W. Steinmeieris teigė, kad ES šalys turėtų padidinti ekonominį spaudimą Rusijai. Jis teigė, kad visos šalys stengsis mažinti energijos eksportą iš Rusijos, pažymėdamas, kad dujų importas iš Rusijos į Vokietiją jau sumažėjo nuo 60 % iki 40 %.

 

„Galima sakyti, kad tai dar daug, bet remiantis šiais duomenimis akivaizdu, kad mes rimtai žiūrime į energetinės priklausomybės nuo Rusijos mažinimą“, – sakė Vokietijos prezidentas.

Jis pridūrė, kad atsižvelgiant į Vokietijos ekonomikos struktūrą, „neįmanoma taip greitai atsisakyti Rusijos energijos, kaip kai kurie tikisi. Tie, kurie inicijuoja sankcijas, neturėtų nukentėti labiau nei pati Rusija“, – sakė F. W. Steinmeieris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: