[Žinios trumpai] Ukraina gavo ginklą, sukurtą specialiai JAV kariams Afganistane - dabar jį savo kailiu patirs ir rusai (Video)  ()

Amerikietiški dronai-kamikadzės „Switchblade“ jau pasiekė Ukrainą. Greitai jais pradės lyti ant rusų pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Switchblade 300“ buvo sukurtas JAV kariams Afganistane. Tai - labai lengvas, greitai paleidžiamas dronas, galintis atakuoti pėstininkus ir silpnai šarvuotas mašinas.

„Switchblade 600“ jau yra gerokai sunkesnis ir gali sėkmingai atakuoti tankus, nes turi „Javelin“ tipo galvutę. Šie dronai yra pakankamai maži, nes savo sparnus išskleidžia tik paleisti iš specialaus vamzdinio prietaiso. Juos galima nešiotis kuprinėje ir paruošti naudojimui per 10 minučių. „Switchblade“ dronai kameromis ir kitais jutikliais suranda taikinius ir juos sunaikina į juos atsitrenkdami.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6245

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Switchblade 300“ sveria vos 2,7 kg ir gali nuskristi maždaug 10 km. Tuo tarpu „Switchblade 600“ sveria 23 kg ir skrenda 40 km.

 

Pirmieji „Switchblade“ dronai jau pasiekė Ukrainą. Ukraina jau turi ir jais naudotis apmokytų karių. Beje, „Switchblade“ sistema yra tokia paprasta, kad mokymai trunka vos dieną ar dvi.

Šį mėnesį Lietuva taip pat pareiškė norą įsigyti „Switchblade“ dronų. Juos jau naudoja ne tik JAV, bet ir Jungtinė Karalystė. Ir, dabar, Ukraina.

(86)
(2)
(84)

Komentarai ()