[Žinios trumpai] Rusija vėl grasina Vakarams, šį kartą dėl Rusijos bankroto grėsmės  ()

Rusija imsis teisinių veiksmų, jei Vakarai ją paskelbs nemokia, pirmadienį dienraščiui „Izvestija“ paskelbtame interviu sakė Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas, rašo AFP ir „Agerpres“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-14 [Žinios trumpai] Rusija vėl grasina Vakarams, šį kartą dėl Rusijos bankroto grėsmės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai didelė reitingų agentūra Rusijos reitingą sumažino iki „atrankinio įsipareigojimų neįvykdymo“ kategorijos, praneša AFP.

Valstybė laikoma nemokia, kai ji nebegali vykdyti savo įsipareigojimų kreditoriams.  

„Žinoma, kreipsimės į teismą, nes ėmėmės visų būtinų priemonių, kad investuotojai gautų mokėjimus“, – sakė Antonas Siluanovas.

„Teismui pateiksime sąskaitas, o tai patvirtina mūsų pastangas atsiskaityti tiek užsienio valiuta, tiek rubliais. Turėsime aktyviai palaikyti savo poziciją, nepaisant visų sunkumų“, – sakė Siluanovas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Finansų reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ šeštadienį sumažino Rusijos šalies skolos užsienio valiuta reitingą iki „SD“ (atrankinis įsipareigojimų nevykdymas), tik vienu laipteliu aukščiau žemiausio „D“ (visiškas nemokumas), praėjusią savaitę Maskvai grąžinus dolerį rubliais.

Pagal S&P, atrankinis įsipareigojimų nevykdymas skelbiamas, kai ūkio subjektas ne tik neįvykdo tam tikro įsipareigojimo, bet nevykdo įsipareigojimų, prisiimtų už visą skolą.

„Rusija sąžiningai bando atsiskaityti su savo užsienio kreditoriais, pervesdama atitinkamas sumas užsienio valiuta, kad apmokėtų mūsų skolas. Tačiau sąmoninga Vakarų šalių politika yra dirbtinai visomis priemonėmis sukurti nesugebėjimą atsiskaityti“, – pridūrė Antonas Siluanovas.

 

Finansų ministras teigė, kad šiuo metu Rusijos užsienio skola siekia 4500–4700 mlrd. rublių (apie 52 mlrd. eurų dabartiniu kursu), t. y. 20 % visos valstybės skolos.  Kaip ir visos valstybės, Rusija skolinasi pinigus iš obligacijų emisijų, dažnai doleriais, ir turi reguliariai mokėti palūkanas bei grąžinti kapitalą.

Tačiau pirmadienį Antonas Siluanovas pareiškė, kad Rusija likusį šių metų laikotarpį neberengs obligacijų išleidimo konkursų dėl pernelyg didelių palūkanų.  „Šiais metais nesiruošiame eiti į vietinę ar užsienio rinką. Tai nėra prasmės, nes skolinimosi kaina būtų astronominė“, – „Izvestijai" sakė Antonas Siluanovas.

 

Oficialūs duomenys rodo, kad šiais metais Rusija pardavė obligacijas rubliais (vadinamą OFZ) už 128 mlrd. rublių (1,5 mlrd. USD). Pradinė Maskvos finansų ministerijos emisijos programa buvo skirta vien per pirmąjį ketvirtį išleisti obligacijas už 700 mlrd. rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(5)
(20)

Komentarai ()