[Žinios trumpai] „Belingcat“ sukrėstas Rusijos kariuomenės atsilikimo: „mes žinojome, kad ne viskas pas juos gerai, bet realybė šokiravo“  ()

„Belingcat“ žurnalistas Christo Grozevas teigia, kad pagal decentralizaciją Ukrainos karinės pajėgos yra panašios į NATO modelį. Tuo tarpu Rusijos karinės pajėgos Vakarų ekspertus šokiruoja neprofesionalumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas BBC Grozevas gyrė Ukrainos karines struktūras, kurios nuo 2014 metų stipriai patobulėjo. Kariai išmoko greitai planuoti veiksmus ir priimti taktinius sprendimus nelaukdami įsakymų, kai jų nereikia. Toks decentralizuotas sprendimų priėmimo modelis yra panašus į NATO karybą ir mūšio lauke suteikia daugiau lankstumo ir greičio. Grozevas taip pat žavėjosi Ukrainos visuomenės susitelkimu.

„Gražiausias iš simbolių yra traktoristai, sukūrę traktoristų batalioną, traktoristų taktinę grupę, kuri turėtų prisijungti prie NATO pajėgų“, teigė žurnalistas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Tuo tarpu Rusijos kariniai pajėgumai nustebino iš kitos pusės. Vakarų ekspertai seniai žinojo, kad Rusijos struktūros yra netvarkingos, technika - sena, o pasiruošimas - prastas. Tačiau situacija Rusijos karinėse pajėgose yra dar prastesnė nei manyta.

„Tai yra karinė struktūra, kuri liko nepakitusi nuo praeito amžiaus ir yra visiškai kitokia nei Ukrainos“, teigia Grozevas. Jis teigia, kad tai neturėjo nustebinti, bet iš pradžių vis tiek šokiravo.

 

Rusija nuo pat invazijos pradžios strigo dėl didžiulių logistinių sunkumų ir pabrėžtinai centralizuotos strategijos. Rusijos veiksmuose taip pat trūksta lankstumo - vienas nevykęs veiksmas visada yra lydimas dar didesnio užsispyrimo ir dar didesnių nuostolių.

(77)
(2)
(75)

Komentarai ()