Rusija rimtai išsigando Ukrainos? Po Ukrainos grasinimo iš Maskvos pakilo daugybė vyriausybinių lėktuvų (Foto)  ()

Socialiniuose tinkluose ketvirtadienio vakarą pasirodė informacijos apie neįprastai didelį Rusijos vyriausybinių lėktuvų aktyvumą – keletas orlaivių staiga išskrido iš Maskvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose kalbama apie neįprastai didelį vyriausybinių lėktuvų aktyvumą Rusijos oro erdvėje. Remdamiesi skrydžių sekimo portalo „Flightradar24“ informacija, naudotojai pažymi, kad iš Maskvos vienu metu skubiai išskrido septymi specialūs lėktuvai, priklausantys Rusijos Federacijos (RF) vyriausybei. Taip pat pakilo šeši „Gazprom“ orlaiviai, skelbia dialog.ua.

Vadovaujantis „Flightradar24“ pateiktais duomenimis, iš pradžių keletas specialių lėktuvų skubiai nuskrido Murmansko kryptimi. Paskui pasirodė informacija, kad iš Maskvos išskrido dar penki orlaiviai. „Gazprom“ lėktuvai taip pat aktyviai judėjo. Sprendžiant iš gautų duomenų, kai kurie iš jų skrido į Ufą, praneša nv.ua.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Portale „Flightradar24“ taip pat buvo užfiksuota, kad iš vadinamosios pilkosios zonos išskrido skubiosios medicinos pagalbos tikslais naudojamas sraigtasparnis. Be to, Norvegijos skubiosios medicinos pagalbos sraigtasparnis per Suomiją įskrido į Rusijos teritoriją ir pradingo.

Į Rusijos okupuotą Sevastopolį skubiai atskrido vyriausybinė delegacija, kuri, kaip manoma, nagrinės Juodosios jūros flotilės flagmano – raketinio kreiserio „Moskva“, kurį apšaudė Ukrainos ginkluotosios pajėgos, nuskendimo aplinkybes.

 

Taip pat paaiškėjo, kad iš Sirijos išskrido krovininis lėktuvas ir Rusijos transporto lėktuvas „Il-76“.

Iš Orenburgo pusės link Maskvos skrido RF transporto lėktuvas „Il-76MD“, bet paskui orlaivis staigiai pasuko Charkivo link ir pradingo iš radarų.

 

„Labai intensyvus eismas ore. Ir visi lėktuvai vienu metu: Nepaprastųjų situacijų ministerijos, kariniai, vyriausybiniai“, – rašo internautai.

Karo ekspertas Aleksandras Kovalenka savo feisbuko paskyroje patvirtino informaciją, kad iš Maskvos masiškai išskrido vyriausybiniai lėktuvai.

„Rusijos propagandistai visą mėnesį kalbėjo, kad Zelenskis „gėdingai pabėgo“ iš Kyjivo, bet kai tik televizijos eteryje nuskambėjo teiginys, jog Ukraina į Kyjivo apšaudymą gali atsakyti smūgiu Maskvai, iš Maskvos ėmė masiškai kilti vyriausybiniai lėktuvai“, – pažymėjo A. Kovalenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(164)
(4)
(159)

Komentarai ()