5 kartos Rusijos naikintuvas Su-57 turėtų konkuruoti su F-22: bet kodėl jo nematome oro mūšiuose? Kaip atrodo šis orlaivis (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Senas kareivis 2022-04-19 20:49
Galėtų MPTC duoti nuorodą į straipsnį. Neaišku dėl tanklaivio sunaikinimo. Įtariu, kad čia turima omenyje lėktuvus, kurie ore papildo degalais kitus lėktuvus. Internete radau, kad tokie lėktuvai vadinami ,,degalų lėktuvais" (tanker aircraft", arba ,,air-to-air refuelling tanker". O straipsnio mintis paprasta. Rusai tų lėktuvų turi gal tik penkis, todėl būtų ne onoras kurį nors iš jų prarast.
donatasv 2023-01-10 20:55
Tokio tipo lėktuvas turi paskirtį gal jo nenaudoja nes nėra, arba prieš tai nebuvo tinkamos oro gynybos ir tiesiog nebuvo poreikio? Gal juos saugo jei būtų rimtesni susirėmimai? Užtektų bent vieną iš jų numušti ir technologija patenka į priešo rankas, testavimai ir panašūs dalykai leistų pritaikyti radarus? Netgi ir elementarus dalykas paviešinti fiktyvias naikintuvo galimybes? Gal tiesiog pigiau naudot senesnės kartos ir t.t. priežasčių daug. Jei aš kariaučiau tokio tipo karą ir žmonės man būtų dzin viską seną sunaudociau pirma.
Benediktas 2023-01-10 21:09
Kažin ar rusai turi technologijų, kurių nežinotų vakarai. Čia greičiau, kad vakarai nei potencialūs pirkėjai nesužinotų, kad jokios 5 kartos ten nėra.
donatasv 2023-01-10 21:57
Nu čia kaip su atomine bomba? Visos ruso bombos pasenę dėl to ignoruojam jų gasdinimus? Net ir tokia šalis kaip Šiaurės Korėja sugebėjo pasigaminti, o rusas atnaujint jau nebe? Kur turi pilną technologinį pasiruošimą kuro sodrinimui, paruošimui ir pati branduolinės galvutės nešėja mažiause problema. Raketų mokslas neblogai išvystytas rusijoje. Šnipinėja ne tik JAV, rusas manau ant to dirba daug.
Darius995 2023-01-10 22:07
Atsakant į straipsnio antraštę: rusai patobulino naikintuvą iki visiško, net vizualinio nematomumo. Tai nėra sudėtinga: tereikia neišleisti iš angaro.
immortallt 2023-01-11 08:29
Pasigaminti atominę bombą santykinai nėra sudėtinga. Bet ją dar turi paleisti, pasiekti tikslą, išvengti puolamojo oro gynybos, negauti atgal į snukį. Sėkmingai atakai prieš vakarus reikia didelio arsenalo. O vat čia ir prasideda, turint omeny, kad rusai sugeba atvirkščiai įdėti įvairius daviklius, tai raketus pradeda taisyti kryptį ir tėškias į žemę, nes sumaišo viršų su apačia, suveda koordinates klaidingai ar tiesiog sugrįžta atgal į "namus". Čia jau net nekalbant, kad rusų "pasididžiavimas" vienas prarūdijo kiaurai, kitas nenuskandinamas paskendo nuo poros raketų, kurios niekaip negalėjo pasiekti jų laivo.