[Žinios trumpai] Saugumo pajėgos Minske jį sumušė iki komos, o dabar jis gina Ukrainos laisvę  ()

Baltarusijos pilietis Timūras Mitskevičius Ukrainoje kovoja prieš rusų okupantus. Vaikinas per protestus Baltarusijoje 2020 metais buvo stipriai sumuštas saugumo pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „Instagram“ tinkle papasakojo žurnalistė Evgenia Dolgaya.

„Tai tas pats vaikinas, kurį saugumiečiai rugpjūčio 12 d. taip sumušė, kad turėjo paguldyti į dirbtinę komą. Mirė Timūro mama, tuo metu vaikinas dingo iš ligoninės“, – rašoma pranešime.

Timūrui gulant į ligoninę, gydytojai jam diagnozavo galvos smegenų traumą, smegenų sukrėtimą, atvirą žandikaulio lūžį, dešiniojo viršutinio žandikaulio sinusitą, konvulsinį sindromą, hematomą, daugybę minkštųjų audinių ir galūnių sumušimų bei mechaninius stuburo pažeidimus.

Vėliau paaiškėjo, kad Timūrui pavyko pabėgti iš Baltarusijos, o dabar jis padeda Ukrainos kariams kovoti prieš rusų įsibrovėlius.

 

Tuo pat metu Konstantino Kalinausko vardo baltarusių batalionas patvirtino, kad Timūras Mitskevičius kovoja šiame dalinyje.

„Jo vardas Timūras Mitskevičius, šiandien jis yra Konstantino Kalinausko vardo bataliono savanoris, kovojantis prieš rusų okupantus“, – pabrėžė batalionas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: