[Žinios trumpai] Nuskendęs kreiseris „Maskva“ jau nebepriklauso Rusijai: skelbiama, kieno tai nuosavybė ir ką galvoja daryti toliau (Video)  (15)

Žiniasklaida išsiaiškino, kam dabar priklauso nuskendęs kreiseris „Maskva“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-21 [Žinios trumpai] Nuskendęs kreiseris „Maskva“ jau nebepriklauso Rusijai: skelbiama, kieno tai nuosavybė ir ką galvoja daryti toliau (Video)  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuskendęs Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno flagmanas dabar yra Ukrainos povandeninio kultūros paveldo objektas, išsiaiškino žurnalistai.

Laivas nuskendo vos už 80 km nuo Ukrainos krantų, o šalies mokslininkai jau planuoja ekspediciją, rašoma TSN.

Žurnalistai sužinojo, kad nuo balandžio 15 d. „Maskva“ priklauso Centriniam Ukrainos karinio jūrų laivyno muziejui, vadovaujamam Sergejaus Voronovo.

Mokslininkas prašė kreiserį vadinti teisingai – dabar tai povandeninio kultūros paveldo Nr. 2064 objektas, todėl laivas buvo įrašytas į registrą.

„Tai (vieta, kur nuskendo „Maskva“ – Red.) yra išskirtiniai Ukrainos teritoriniai vandenys, o pagal UNESCO 2006 metų tarptautinę konvenciją, kurią Ukraina ratifikavo, visi žmogaus veiklos pėdsakai Juodosios jūros dugne yra Ukrainos valstybės nuosavybė“, – pažymėjo Voronovas.

 

Žurnalistų teigimu, Ukraina nusprendė ištyrinėti kreiserį jūros dugne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: