[Žinios trumpai] Ukrainos Centrinės žvalgybos valdybos vadovas: rusams reikia priprasti prie išpuolių Rusijos Federacijos teritorijoje  ()

Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas (Кирилл Буданов) mano, kad rusai turėtų priprasti prie savo kariuomenės provokacijų, kaip atsitiko Belgorode.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-21 [Žinios trumpai] Ukrainos Centrinės žvalgybos valdybos vadovas: rusams reikia priprasti prie išpuolių Rusijos Federacijos teritorijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pat metu Ukrainos pusė negali komentuoti jokių spėlionių dėl savo dalyvavimo tame. Anot Censor.NET, Budanovas tai pasakė interviu „Spiegel“.

„Negaliu to komentuoti“, – atsakė Budanovas į patikslinantį klausimą, ar Ukraina vykdė operacijas giliai priešo teritorijoje, ypač balandžio pradžioje, kuomet sprogo degalų sandėlis Rusijos Belgorodo mieste.

„Žinoma, rusai nenorėjo įsivaizduoti, kad karas gali paveikti jų teritoriją. Suprantu, kad jiems sunku pripažinti, jog pirmą kartą nuo 1943 metų Rusijos teritorijoje puolama. Bet reikia priprasti prie to“, – sakė Budanovas.

Budanovas pabrėžia, kad Ukrainos pusė turi tam tikrų įrodymų, jog būtent Rusijos Federacija organizuoja šiuos išpuolius ar sabotažą savo teritorijoje.

 

„Aš sakiau, kad mes jau turime informacijos apie tokius planus. Tokių atakų tikslas dažniausiai yra pateisinti savo pačių agresiją. Šį kartą tikslas kitas: pirma, tai yra visuomenės konsolidavimas – šiuo metu ji atsisako masiškai kovoti. Reikia parodyti, kad Ukraina yra teroristinė valstybė, grėsmė, kurią reikia sustabdyti, o antra, nukreipti visuomenės dėmesį nuo Bučos ir kitų vaikų išžaginimo ir nužudymo atvejų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: