Ukrainos saugumo tarnyba aptiko slaptą išdavikų karinės technikos sandėlį: bendra visko vertė 200 mln. dolerių  ()

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad apleistame sandėlyje netoli Charkivo buvo rasta didelis kiekis šaudmenų ir karinės įrangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį paskelbtame SBU pranešime spaudai teigiama, kad Charkivo srityje esančioje saugykloje rasta daugiau kaip 60 pagrindinių kovos tankų variklių, kovos mašinų dalių ir 26 raketos „oras-oras“ („R-73“ ir „R-27R“).

„SBU Charkivo srityje atskleidė slaptą sandėlį su karine amunicija bei karinių transporto priemonių įranga, bendra visko vertė 200 mln. dolerių“, – rašoma pranešime spaudai.

Preliminariais duomenimis, ten esančios atsarginės dalys buvo skirtos apgadintoms rusiškoms transporto priemonėms, kurias užpuolikai ketino remontuoti Charkivo gamyklose. Taigi, Rusija planavo antrąjį pagal dydį Ukrainos miestą panaudoti kaip tarpinę bazę tolesniam puolimui gilyn į Ukrainos teritoriją.

Taip pat pažymima, kad daug atsarginių dalių ir komponentų šarvuočiams buvo sudėta į dešimtį geležinkelio vagonų – greitam pervežimui.

 

SBU teigia, kad šioje saugykloje rasta įranga anksčiau buvo pavogta iš karinių Ukrainos arsenalų. O invazijos į Ukrainą išvakarėse sandėlio savininkai ketino bendradarbiauti su okupacinėmis pajėgomis ir tiekti įrangą priešo reikmėms.

Parengta pagal „Defence Blog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(81)
(0)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: