[Žinios trumpai] Išsiaiškino kokią konkrečią misiją vykdė kreiseris „Maskva“ – jo sunaikinimas išgelbėjo daug civilių  ()

Rusai planavo jūrų pėstininkus išlaipinti Odesoje, tačiau tam nebuvo lemta įvykti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Išsiaiškino kokią konkrečią misiją vykdė kreiseris „Maskva“ – jo sunaikinimas išgelbėjo daug civilių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kreiseryje „Maskva“ tarnavusio jūreivio-šauktinio motina prisipažino, kad laivas plaukė link Odesos ir turėjo konkretų tikslą.

Su moterimi kalbėjosi „Laisvės radijo“ žurnalistai. Jos sūnus išgyveno ir dabar yra okupuotame Sevastopolyje.

„Jie vyko link Odesos. Jūrų pėstininkai turėjo išsilaipinti Odesoje“, – sakė jūreivio mama, taip patvirtindama agresyvius priešo planus.

Moteris taip pat pasakojo, kad jos sūnus neva buvo priverstas pasirašyti sutartį kovo mėnesį, tačiau šis atsisakė. Su tuo sutikę jo bendražygiai netrukus bus išsiųsti į karą žemyninėje Ukrainoje.

„O šauktiniai, kiek supratau iš sūnaus naujienų ir informacijos, siunčiami į atsargą. Sūnus pasakojo, kad yra vaikinų su nutrauktomis galūnėmis. Visi vaikinai buvo išsibarstę po skirtingas vietas. Kiek jų dingo, nežinoma, o atsižvelgiant į tai, kad kreiseris nuskendo, skaičių nėra. Kaip juos suskaičiuoti, jei jie išsibarstę? Toks jausmas, kad jie tai padarė tyčia, kad negalėtų suskaičiuoti“, – sako jūreivio mama.

 

Tačiau Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno vadovybė tėvams detalių nepasakoja.

„Tų jūreivių giminaičių, su kuriais susirašinėju, artimieji gyvi, bet konkrečios informacijos taip pat nėra. Aš žinau, ką jie žino. Detalių nėra“, – sako moteris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: