[Žinios trumpai] Putino valymai peržengia Rusijos ribas - suimtas Luhansko pseudorespublikos vidaus reikalų ministras  ()

Vladimiras Putinas yra akivaizdžiai nepatenkintas karo Ukrainoje eiga. Dėl to FSB jau neteko bent 150 karininkų. Kai kuriems žvalgybininkams dienas tenka leisti namų arešto sąlygomis, o kai kuriems iš tikrųjų teko atsisėsti už grotų. Bet Putino valymai neapsiriboja tik Rusija - suimtas ir apsišaukėliškos Luhansko Liaudies Respublikos ministras ir karinis vadovas Igoris Kornetas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Putino valymai peržengia Rusijos ribas - suimtas Luhansko pseudorespublikos vidaus reikalų ministras  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1973 metais gimęs Igoris Kornetas karjerą kadaise pradėjo Ukrainos policijoje. Dešimtasis dešimtmetis, pažymėtas gaujų karais ir neramumais, Kornetui buvo palyginti ramus. Iki 2014-ųjų jis dirbo nusikaltimų tyrėju Luhanske, bet tuomet perėjo į apsišaukėliškos Luhansko Liaudies Respublikos (LLR ar, rusiškai, LNR) pusę ir tapo šio darinio vidaus reikalų ministru ir vienu iš karinių vadovų.

Kornetas Ukrainoje ieškomas už valdžios užgrobimą Luhanske. Bet nuo 2017 metų jis buvo tiriamas ir Rusijos Federacijoje - buvo įtariama, kad jis prisidėjo prie Artiomo Bulgakovo nužudymo 2016 metais. Nepaisant to, jis suimtas tik dabar - FSB pareigūnai jį išsivežė į Rostovą prie Dono.

LLR lyderiai, kaip praneša Ukrainos Gynybos ministerija, nebuvo patenkinti Korneto suėmimu. Atrodo, kad galios centrai Donbaso pseudorespublikose gali pasikeisti, o vietiniams vadams tai nebūtų į naudą. Pranešama, kad LLR lyderis Leonidas Pasečnikas stengiasi išlaisvinti Kornetą iš FSB nelaisvės. Rusija atliks nemažai pakeitimų Donbase, kad politinė vadovybė būtų visiškai paklusni jai. 

 

Kuo nusikalto Kornetas? Na, tikėtina, kad dabar Rusijai kliūva tai, kad jis nepakankamai efektyviai ir aktyviai vykdo mobilizaciją - LLR vyrai nesiveržia mirti už savo pseudorespublikas. Galbūt pastebimos ir jo vadovavimo spragos. O galbūt Kornetas nepaklūsta Rusijos įsakymams ir pats neina žūti į priešakines gretas.

(26)
(3)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: