[Žinios trumpai] Rusijos propaganda euforijoje dėl "didelės pergalės" ir užimtos Kreminos, ukrainiečiai ramiai paaiškino, kas vyksta  ()

Luhansko karinės administracijos vadovas Sergejus Gaidajus teigia, kad Ukrainos pajėgos pačios paliko Kreminą, kurią dabar laiko Rusijos kariai. Tačiau jis teigia, kad tai nebuvo išdavystė, didelis pralaimėjimas ar kas nors panašaus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Rusijos propaganda euforijoje dėl "didelės pergalės" ir užimtos Kreminos, ukrainiečiai ramiai paaiškino, kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš porą dienų paskelbta, kad rusų kariai įžengė į Kreminos miestelį Luhansko srityje. Dabar aišku, kad Ukrainos pajėgos iš ten tiesiog pasitraukė.

„Gynėjai turėjo pasitraukti, nes ten gynėsi jau beveik du mėnesius ir priešas apšaudė kiekvieną mūsų gynybinės linijos metrą. Tai reiškia, kad visi suprato, kad nebėra už ko laikytis, nebėra kur rasti priedangą. Mūsų kariai žūtų, o priešas liktų nenukentėjęs“, pasitraukimą iš Kreminos aiškino Gaidajus.

„Jie pasitraukė, užsiėmė naujas pozicijas ir toliau kovoja su Rusijos armija, bet jau efektyviau“, teigia Gaidajus. Jis paaiškino, kad jokios išdavystės ten nebuvo. Taktinis atsitraukimas į geresnes gynybines pozicijas yra visiškai įprastas dalykas. Prastos pozicijos, kokias Ukrainos kariai turėjo Kreminoje, neleidžia efektyviai gintis. Kitaip tariant, rusai vis tiek būtų užėmę Kreminą, o toliau jau nebebūtų likę efektyvių gynybos linijų, nes Ukrainos gynėjai būtų sunaikinti.

 

„Nėra prasmės stovėti vietoje, žūti ir nesukelti rimtesnės žalos priešui. Tame nėra didvyriškumo. Todėl buvo nuspręsta atsitraukti, persigrupuoti ir toliau kautis“, TV kanalui „Dom“ paaiškino Gaidajus.

(77)
(0)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: