[Žinios trumpai] V. Zelenskis: Ukraina jokiais būdais neatsisakys rytinių teritorijų – galime kariauti, kad ir 10 metų  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukraina neketina atsisakyti teritorijos rytinėje šalies dalyje, siekdama užbaigti karą su Rusija. Jis pridūrė, kad Ukrainos kariuomenė yra pasirengusi kautis su Rusijos kariais Donbaso mūšyje, kuris gali turėti įtakos viso karo eigai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis tai pareiškė interviu CNN, praneša Censor.NET, remdamasis „RBC-Ukraine“.

„Todėl mums labai svarbu neleisti jiems nugalėti, nes šis mūšis... gali turėti įtakos viso karo eigai. Nes nepasitikiu Rusijos kariškiais ir Rusijos vadovybe“, – sakė valstybės vadovas.

Zelenskis pažymėjo, kad Ukrainoje nėra garantijų, jog Rusija nebandys užpulti Kyjivo, jei pavyks užgrobti Donbasą.

„Todėl suprantame, kad tai, jog mes juos atmušėme, o jie pabėgo iš Kyjivo – iš šiaurės, iš Černihivo ir iš šios krypties – nereiškia, kad jei pavyks užimti Donbasą, jie neateis vėl į Kyjivą“, – pridūrė prezidentas.

Be to, Ukraina negali atsisakyti savo teritorijų.

Tai sekmadienį transliuotame interviu CNN pareiškė prezidentas Volodymyras Zelenskis, atsakydamas į klausimą apie derybų su Rusija perspektyvas.

„Negalime atsisakyti savo teritorijos, bet turime rasti būdą dialogui su Rusija. Jei jie nusiteikę deryboms, mes irgi tam esame pasiruošę“, – sakė jis.

 

„Jei bus galimybė pasisakyti, tada kalbėsime, bet ne Rusijos ultimatumo pagrindu. Čia yra požiūrio į mus klausimas“, – pridūrė jis.

Kartu Zelenskis pažymėjo, kad „kuo anksčiau tai įvyks (prasidės dialogas – red. pastaba), tuo mažiau žmonių mirs“.

Tačiau Zelenskis neatmetė ir kito varianto.

„Su Rusijos Federacija galime kovoti net 10 metų“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()