[Žinios trumpai] „Switchblade“ dronų gamintojas Ukrainai padovanos 100 moderniausių dronų - ką sugeba „Quantix Recon“? (Video)  ()

Į Ukrainą greitai iškeliaus daugiau nei šimtas pajėgių žvalgybinių dronų „Quantix Recon“. Šiuos bepiločius gamina ta pati kompanija, kuri gamina ir „Switchblade“ dronus - amerikiečių „AeroVironment“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Quantix Recon“ yra mažas ir lengvas elektrinis dronas, lengvai pernešamas rankomis. Jis turi keturis propelerius, bet pakilęs pasisuka ir skrenda kaip lėktuvas. Vieno 45 minučių skrydžio metu jis gali nuskenuoti beveik 162 hektarų teritoriją, bet geriausia tai, kad jis tai daro beveik nepastebimai.

Pilotas „Quantix Recon“ planšetėje pasirenka plotą, kurį nori skenuoti ir likusį darbą nudirba dronas. Jis turi dvi 18 MP kameras, kurios renka aukštos rezoliucijos duomenis, kurie yra apdorojami procesoriaus dar skrydžio metu. Dronas turi radijo tylos režimą, nes vis tiek veikia autonomiškai. Tai leidžia jam pasislėpti nuo priešo ir paverčia jį atspariu radijo trikdžių atakoms. Skrisdamas vos 110 metrų aukštyje „Quantix Recon“ net nėra girdimas.

 

Taigi, dabar daugiau nei šimtas „Quantix Recon“ dronų keliaus į Ukrainą. Jis sudarinės žemėlapius ir padės atpažinti galimus taikinius. Be to, „AeroVironment“ apmokys ukrainiečių pilotus naudoti „Quantix Recon“ sistemas.

(62)
(0)
(62)

Komentarai ()