[Žinios trumpai] Ukraina dabar turi daugiau naikintuvų ir tankų nei prieš dvi savaites: JAV paaiškino, kaip tai pavyko padaryti  (1)

Lėktuvų ir tankų daugiau: Pentagonas paskelbė apie naują karinę pagalbą Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Ukraina dabar turi daugiau naikintuvų ir tankų nei prieš dvi savaites: JAV paaiškino, kaip tai pavyko padaryti  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina iš kitų šalių gavo platformų ir atsarginių dalių orlaiviams, kad padidintų savo oro laivyno skaičių.

Tai antradienį pareiškė JAV gynybos departamento atstovas spaudai Johnas Kirby, praneša „Amerikos balsas“.

„Ukraina gavo paramą iš kitų šalių, kad galėtų vėl pradėti eksploatuoti kai kuriuos savo lėktuvus. Ukraina dabar turi daugiau naikintuvų nei prieš dvi savaites. Tai nėra atsitiktinumas“, – sakė Kirby.

Jis pridūrė, kad kitos šalys, turinčios patirties su tokio tipo orlaiviais, galėjo padėti Ukrainai pakelti ir paleisti neveikiančius orlaivius.

„Ukrainiečiai gavo papildomų platformų ir dalių, kurios padėtų pakilti į orą daugiau lėktuvų“, – pridūrė Kirby.

Pentagono atstovas nepatikslino, apie kurias šalis ar orlaivių tipus kalbama. Jis pridūrė, kad pagal panašią schemą Kyjivui tiekia tankus ir kitos šalys.

„Ukrainiečiai gavo tankus iš kitų šalių – turiu omenyje tankų tipus, kuriuos jie žino ir moka naudoti. Kai kurios šalys aprūpino tankais, o kai kurios – atsarginėmis dalimis, kad Ukraina galėtų vėl pradėti naudoti savo neįgalius tankus“, – sakė Kirby.

 

Anksčiau Pentagonas žurnalistams sakė, kad nors Rusijos pajėgos dabar yra koncentruotos, tai nereiškia, kad Ukraina negali apsiginti. Jis pridūrė, kad Ukraina vis dar turi daug karinės galios, o Kyjivas sulaukia naujų ginklų siuntų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(2)
(91)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: