[Žinios trumpai] Šokiruotas šauktinis kareivis pasakojo, kas nutiko kreiseryje „Maskva“ – aiškėja apie ką melavo Kremlius  ()

Žurnalistai dar vis randa vietinių jūreivių, kuriems pavyko pabėgti iš Rusijos kreiserio „Maskva“, į kurį pataikė ukrainiečių raketos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Šokiruotas šauktinis kareivis pasakojo, kas nutiko kreiseryje „Maskva“ – aiškėja apie ką melavo Kremlius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Censor.NET, tai teigiama laidos „Schemos“ („Radio Svoboda“) medžiagoje.

Žurnalistai randa nuskendusios „Maskvos“ įgulos narių artimuosius. Viena jų – šauktinio jūreivio mama.

Moteris pasakojo, kad balandžio 14-osios vakarą jai paskambino sūnus ir viskas, ką jis pasakė, prieštarauja oficialiems Rusijos valdžios teiginiams. Visų pirma jis patvirtino, kad į laivą buvo nukreiptos Ukrainos raketos „Neptūnas“. Jis taip pat pranešė apie 40 mirčių kreiseryje.

„Mano sūnus man paskambino 14 d. verkdamas ir pasakė: „Mama, ar supranti, kas atsitiko? Į mus paleido 3 raketas!“ – pasakojimą tęsė moteris. – Kai kurie vaikinai buvo evakuoti į fregatą „Makarovas“. Išgyvenusieji buvo išvežti į Sevastopolį. Jiems davė telefonus, nes jie turėjo tik šortus ir liemenes – viskas buvo palikta: ir telefonai, ir dokumentai.“

Iš viso, pasak rusų jūreivio motinos, „Maskvoje“ buvo apie 510 žmonių. Jos sūnus jai pasakė, kad žino apie 40 žuvusiųjų. „Pasak jo, visi, kas buvo denyje, kajutėje, kas vadovavo kreiseriui, kas budėjo, žuvo, nes smūgis įvyko kaip tik ant denio. Yra sužeistųjų su nutrauktomis galūnėmis“, – pasakojo moteris.

 

Jūreivio mama pasakojo, kad jos sūnus laive atlieka karinę tarnybą.

„Jis yra šauktinis, o kaip jis atsidūrė kreiseryje, atlikdamas užduotį, yra didelis klausimas. Kreiseris dalyvavo karo veiksmuose Gyvatės saloje, Odesos srityje. Mano sūnus ten dalyvavo kaip šauktinis. Ką tai reiškia? Įsakymų nevykdymas? Įstatymo nesilaikymas?“ – kalbėjo jūreivio mama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: