[Žinios trumpai] Ekspertas paaiškino, kodėl rusai negali užimti „Azovstal“ gamyklos Mariupolyje? Jie gali atlaikyti ir branduolinę ataką  ()

Mariupolį ginantys kariai kovos iki paskutinio smūgio prieš miestą supančias Rusijos pajėgas, sekmadienį sakė ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-20 [Žinios trumpai] Ekspertas paaiškino, kodėl rusai negali užimti „Azovstal“ gamyklos Mariupolyje? Jie gali atlaikyti ir branduolinę ataką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai, saugantys uostamiestį prie Azovo jūros, nepasiduoda, nepaisant Rusijos ultimatumo.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba pareiškė, kad Rusija yra pasiryžusi sunaikinti Mariupolį.

Vietos pareigūnai teigia, kad rusai nuo pirmadienio niekam neleidžia išeiti ar įeiti į miestą. Mariupolio okupacija būtų svarbus laimėjimas Rusijai. Pasak Mariupolio mero patarėjo, civiliai yra priversti stoti į eilę, kad gautų vairuotojo pažymėjimą savo mikrorajonuose, o kai kuriems iš jų atimti mobilieji telefonai, kiti priverstinai išvežti į Rusiją.

Civiliai taip pat priversti nešioti baltas vėliavėles ant kojų ir rankų.

„Azovstal“ yra paskutinė uostamiesčio tvirtovė

Rusijos kariai teigia kontroliuojantys Mariupolio miestą, o Azovo batalionas teigia besipriešinantis metalurgijos milžinėje „Azovstal“. Karo specialistas Justinas Crumpas BBC apskaičiavo, kad mieste gali būti nuo 500 iki 800 Ukrainos karių.

„Plieno gamykloje yra branduolinių bunkerių, tunelių, ji pastatyta taip, kad atlaikytų branduolinį konfliktą, jie labai gerai pasiruošę gynybai“, – sakė jis.

„Jie turėjo daugiau nei 50 dienų ją sutvirtinti ir nutiesti evakuacijos kelius. Įtariu, kad jei jie nebus nušluoti nuo žemės paviršiaus, jie ten išliks ilgam. Partizaninio pasipriešinimo scenarijus yra patikimas“, – tęsė ekspertas.

Donecko separatistų atstovas Eduardas Basurinas sakė, kad „Azovstal“ yra gamykla, kuri buvo pastatyta Sovietų Sąjungos laikais“.

 

„Ji pastatyta iš daug betono ir geležies. Ten keliuose lygiuose yra požeminiai tuneliai, todėl nėra prasmės imti šio taikinio šturmu. Nes rizikuojame prarasti daug karių, o priešas nepatirs tokių pat nuostolių. Šiuo metu turime užblokuoti patekimą į šią gamyklą, surasti visus išėjimus ir įėjimus, tai galima padaryti. Ir tada kviesime, manau, chemikų būrius, kurie suras būdą, kaip išrūkyti kurmius duobėje“, – sakė Basurinas.

Mariupolio policijos viršininkas Mihailas Veršininas sekmadienį vietos televizijai sakė, kad gyventojai ten slapstosi nuo Rusijos atakų.

„Jie nepasitiki rusais. Jie mato, kas vyksta mieste, todėl lieka gamyklos viduje“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: