[Žinios trumpai] JAV perspėja, kad Rusija smogs ginklų tiekimui ir aiškina, kaip tai padarys  ()

JAV mano, kad Rusija puls ginklams gabenti naudojamus maršrutus, sako JAV gynybos pareigūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos mano, kad Rusija, pasak gynybos pareigūno, nusitaikys į ginklų siuntimo maršrutus, siekdama sulėtinti JAV ginklų tiekimą Ukrainai ir sąjungininkų šalims, praneša CNN.

Rusijos pajėgos nedažnai taikydavo į judančius taikinius, tokius kaip vilkstinės ar geležinkelių sąstatus, tačiau gali bandyti sunaikinti tiltus, kelius ir geležinkelio bėgius, naudojamus ginklams ir atsargoms į šalį gabenti, sakė pareigūnas.

Net jei rusams pavyktų pataikyti į šią infrastruktūrą, pareigūno teigimu, jie negalėtų visiškai sustabdyti transporto, nes transporto tiesiog yra per daug.

Pasak pareigūno, JAV ir šalys partnerės Ukrainai pristatė beveik 70 000 prieštankinių ir šarvuotų ginklų, įskaitant nešiojamuosius lengvuosius prieštankinius ginklus ir kt.

Siuntose taip pat buvo beveik 30 000 priešlėktuvinių raketų, tokių kaip „Stinger“, ir apie 7 000 šių ginklų paleidimo įrenginių.

 

Anksčiau šį mėnesį generolas Markas Milley Senato ginkluotųjų pajėgų komitetui sakė, kad į šalį buvo išsiųsta apie 60 000 prieštankinių  ir 25 000 priešlėktuvinių ginklų. Nuo tada JAV  skyrė šimtus milijonų dolerių vertės karinės pagalbos Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(48)
(2)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: