[Žinios trumpai] Ukrainos kariavimo būdas yra naujasis pasaulinis etalonas – JAV pradėjo didelio masto karines pratybas, imituos Rusijos-Ukrainos karo situacijas  ()

Pratybose dalyvauja apie 6000 amerikiečių karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos departamento Kalifornijos nacionaliniame mokymo centre prasidėjo didelio masto karinės pratybos, kurios vykdomos atsižvelgiant į Rusijos invazijos į Ukrainą situacijas.

Apie tai praneša „Amerikos balsas“.

Pasak JAV generolų, pratybų tikslas – pasirengti mūšiams su tokiu priešu kaip Rusija ar Kinija, pasinaudojant Rusijos karo prieš Ukrainą pamokomis.

Mokymai vyksta Nacionaliniame mokymo centre Fort Irvine, kur rusakalbiai žaidėjai apsimeta priešiškos valstybės, valdančios fiktyvų Ugeno miestą, atstovais ir socialiniuose tinkluose nuolat skleidžia dezinformaciją prieš JAV karinę brigadą, besiruošiančią atakuoti miestą.

„Manau, kad visa armija iš tikrųjų žiūri į tai, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje, ir bando pasimokyti“, – sakė kariuomenės sekretorė Christine Wormuth.

Anot generolo, Rusijos ir Ukrainos patirtis JAV tapo įtikinama iliustracija, kokia svarbi bus informacinė sfera.

„Mes apie tai kalbame maždaug penkerius metus. Tačiau iš tikrųjų matome, koks neįtikėtinai stiprus pasirodė Zelenskis. Tai pasaulinis karas, kurį realus pasaulis gali matyti ir stebėti realiu laiku“, – pridūrė Wormuth.

 

Reikia pažymėti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos duoda vertą atkirtį Rusijos įsibrovėliams . Ja žavisi įvairiose pasaulio vietose.

„NATO, JAV gynybos departamento, Didžiosios Britanijos gynybos departamento vadovybė mūsų kariuomenei skyrė aukščiausius įvertinimus. Net optimistiškiausiose prognozėse nesitikėjo, kad Ukraina išsilaikys ilgiau nei 72 valandas. O mes kontrpuolame , priešas buvo sustabdytas“, – anksčiau sakė prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()