[Žinios trumpai] „Jį ras pasmaugtą šilkine skarele“: Putino likimą prognozuoja Avakovas  (2)

Buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas (Арсен Аваков) spėja koks bus Putino likimas. Vasario 24-ąją visapusią invaziją į Ukrainą pradėjęs Rusijos Federacijos prezidentas jau pralaimėjo kovą dėl ukrainiečių protų, dabar jam liko tik dvi galimybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avakovas apie tai kalbėjo projekto „Ukraina Together“ eteryje.

Pasak buvusio Vidaus reikalų ministerijos vadovo, V. Putinas jau mato, kad jo planai žlunga. Laivas skęsta, skambūs pareiškimai apie „stiprią Rusijos armiją“ pasirodė esąs mitas. Dabar Putinas gali tik pasirinkti, ką daryti toliau.

Avakovas mano, kad šalies agresorės prezidentas gali iš dalies pripažinti savo pralaimėjimą ir pasakyti rusams apie jau įvykusį „tikslų pasiekimą“.

Jei Putinas nenori meluoti apie „pergalę“, jis gali nuspręsti paspausti „raudoną mygtuką“ – panaudoti branduolinį ginklą. Tokiu atveju prasidės trečiasis pasaulinis karas, o Rusijos Federacija greitai sulauks atsakomojo branduolinio smūgio iš kitų šalių.

Bet kuriuo atveju, pažymėjo Avakovas, mitas apie „stiprią Rusijos armiją“ jau žlugo. Dabar aišku, prie ko gali privesti eilė Putino sprendimų.

„Mitas žlugo. Mes tai matėme. Buvo numušta 300 lėktuvų ir sraigtasparnių, sunaikinta daugiau nei 800 tankų, flagmanas nuskendo. Prie ko tai prives? Jis gali torpeduoti savo elitą iš vidaus... Mes nežinome kaip tai atsitiks. Žinome tik tiek, kad daugumai Rusijos imperijos tironų, kaip ir viso pasaulio, tokios krizės blogai baigėsi. Arba jie ryte ras jį pasmaugtą šilkine skarele ir sakys, kad jis didvyriškai mirė, galima sakyti, nuo kažkokios ligos. Arba bus kur nors ištremtas, kaip tada buvo su Gorbačiovu. Arba su juo bus taip, kaip su Kadafiu Libijoje. Niekas to nežino“, – sakė A. Avakovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(104)
(3)
(101)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: