[Žinios trumpai] Putinas įsakė, nutraukti Mariupolio plieno gamyklos „Azovstal“ šturmą, kurioje įsitvirtinę ukrainiečiai  (3)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį įsakė Rusijos kariuomenei atšaukti planus šturmuoti „Azovstal“ plieno gamyklą Mariupolio uostamiestyje, kur tūno tūkstančiai Ukrainos gynėjų ir civilių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-21 [Žinios trumpai] Putinas įsakė, nutraukti Mariupolio plieno gamyklos „Azovstal“ šturmą, kurioje įsitvirtinę ukrainiečiai  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Efektyviai paskelbdamas pergalę mieste po beveik du mėnesius trukusios apgulties, Putinas pareiškė, kad nėra prasmės bandyti išnaikinti gynėjus, užbarikaduotus gamykloje.

„Manau, kad siūlomas pramonės zonos šturmas yra nereikalingas“, – per televizijos susitikimą Kremliuje sakė jis gynybos ministrui Sergejui Šoigu. – Įsakau tau jį atšaukti“.

„Nereikia lipti į šias katakombas ir šliaužti po žeme per šiuos pramonės objektus“, – sakė jis. „Užblokuokite šią pramoninę zoną, kad net musė neprasiskverbtų“.

Šoigu apskaičiavo, kad gamykloje liko 2000 ukrainiečių kovotojų. Putinas paragino juos pasiduoti, sakydamas, kad Rusija su jais elgsis pagarbiai.

 

Naktį Ukrainos vyriausiasis derybininkas Michailas Podolyakas pasiūlė pačiame Mariupolyje surengti derybas dėl paskutinių jo gynėjų likimo.

Miestas, kuriame anksčiau gyveno 400 000 žmonių, prie Azovo jūros, nuo pirmųjų karo dienų buvo bombarduojamas ir apgultas, buvo sunkiausių mūšių ir didžiausios konflikto humanitarinės katastrofos vieta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: