[Žinios trumpai] Ekspertai nustatė kreiserio „Maskva“ koordinates Juodosios jūros dugne, ten rusai kažką intensyviai veikia  ()

Nustatytos apytikslės koordinatės vietos, kur Juodosios jūros dugne yra Rusijos kreiseris „Maskva“, kurį pamušė ukrainiečių raketos „Neptūnas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Defense Express“.

Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno flagmano liekanos yra apytikslėse 44 ° 56 'šiaurės platumos ir  31 ° 44' rytų ilgumos koordinatėse, 50–60 metrų gylyje. Šį plotą „Defense Express“ apskaičiuoja pagal papildomą informaciją, gautą iš savo šaltinių.

Visų pirma, tapo žinoma apie neįprastą Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno gelbėjimo laivų veiklą 75 km į pietvakarius nuo Tarkhankuto kyšulio. Tai rodo, kad rusai vykdo operaciją.

Taip pat žinomos koordinatės, kur buvo apšaudytas raketinis kreiseris, o po to pradėtas jo vilkimas į uostą. Šio vektoriaus, krypties ir atstumo nuo Tarkhankuto pusiasalio derinys žymi gana tikslų Juodosios jūros dugno plotą.

Jei skaičiavimai teisingi, raketinis kreiseris „Maskva" yra gana nedideliame 50-60 metrų gylyje, o tai leidžia narams apžiūrėti laivo liekanas. Jei laivas gulėtų 600 metrų gylyje, tai būtų daug sunkesnė užduotis.

 

Šis gylis leidžia organizuoti laivo dalių ir jo ginklų iškėlimą. Visų pirma, tai priešlaivinės raketos P-1000 „Vulcano“, kai kurios iš jų gali turėti branduolinį užtaisą. Tokios operacijos labai priklauso nuo to, kaip „Maskva“ atsitrenkė į dugną.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: