[Žinios trumpai] Lietuvoje sukurtas dronas naikintuvas su unikaliu atakos mechanizmu, apie tai rašoma visame pasaulyje (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-04-22 21:39
2000€ ir 600 valandų tikrai buvo verta investuoti. Kita vertus sėkmės bandant perimti uav su sparnu 2-3+m.
HardAxe 2022-04-22 21:56
man vis sukosi galvoj mintis apie tokį "predator", kad praskrisdamas užmestų tinklą ir nusineštų visokius DJI
kestutisz 2022-04-22 22:13
Tai, kad po aeoroscope bajerių neabejoju jog yra ir būdų ne tik nutupdyti dji, bet ir nuskraidinti juos kur reikia. Kokio paprasto RC tx/tx nenagrinėjau, bet spėju ten kažkokio encryptiono išvis nėra tad dar lengviau. Klausimas dėl visokių consumerinių "dronų" lieka tik dėl tų kur valdomi tiesiog per wifi iš telefono (pvz per pamėtytus repeaterius) - jų gal tiesiogiai ir nepavaldysi. Ždž kam tas tinklas.
bahuriux 2022-04-22 22:47
Įprasti RC entuziastų Tx su Rx yra suporuoti "bind" (kitaip net neveikia nes vienas kito nesuprastu) jei kažkas pradeda trukdyti ryšiui aktyviai ar random kažkokiu dažnių generatoriumi ar panašiai, tada palei prorokolą pereinama į kitą dažnį, prisijungti ar perimti ryšį gana sunku bet gal įmanoma. Šifravimas jei yra tai gana primityvus, viskas remiasi ant dažnio keitimo, nes niekas ir nebandė kurti saugaus šifruoto ryšio, bet vietoj to patikimą ryšį, kad nenutrūktu. O dji ir panašių plataus vartojimo dronų atveju ypač jei Tx ir Rx yra "firminiai" turbūt yra backdoor drono "nuvarymui" palikta.