[Žinios trumpai] Taip meluoti gali tik rusai: ukrainiečiai parodė, kas sudėta į „modernias“ Rusijos raketas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2022-04-23 12:52
Na, dėl "sumažinti kaštus" galima ir nesutikti - iš pažiūros čia tie dar supirkėjų vertinami komponentai, tikėtina tikrai auksuotais kontaktais :) Tai dabartinė elektronika visiškai pigus šlamštas nevertas net perdirbimo, tik sandėliavimo kažkur Afrikos šiukšlynuose. O, kad be tų pačių ukraniečių patys nesugeba nieko pasigaminti (modernizuoti dar sovietinę elektroniką), ir todėl norima taip juos nukariauti - net klausimo nebėra.
IceBullet 2022-04-23 14:50
Nezinau, bet gal cia susije su patikimumu. Kaip kosmoso pramonej irgi naudoja 10meciu senumo elektronika ir kameras, bet jos tipo labai patikimos ir simtus kartu isbandytos.
kestutisz 2022-04-23 20:20
Kosmoso - suprantama*, kiekvienas paleidimas unikalus ir planuojamas dešimtmetį. O čia vistiek - masinis ginklas, ginkluotės gyvavimo laikas ("karta") berods yra gal 7 metai. Ir "masė dėl patikimumo" čia manau neveikia, bent jau nuo M1156 kur elektronika atlaiko iššovimą iš patrankos, plius kokie StartStreak dartai 0->3 machai. *Net kosminei programai jau kažką ruošia su gigantiška svaidykle kur irgi palydovai jau nebus autobuso dydžio, o G nemažiau nei iš patrankos.
Hmz 2022-04-23 20:47
Kažkaip instinktyviai pamaniau, kad ant platos senukai operaciniai stiprintuvai К140УД7 (kopypyzdinti 741). Bet turbūt čia dažnai naudojamas korpusas military grade elektronikai.
kestutisz 2022-04-24 13:37
O kodėl gi ne :) Jei nėra kažkokio ala "CPU" tai signalus gi reikia kažkaip "sumuoti" kuriant kažkokius trigerius* etc. Neveltui gi dabar sudegė tas konstruktorių biuras Tverėj - kad tik liktų mažiau pinigų įsisavinimo įrodymų :) * su tais os ir trigeriais jau prieš kokius 20m univerkėj buvo maidfukas, kai reikėjo iš jų kažkokias ten logikas konstruot didžiulėse laidų dėžėse (mol laboratoriniai) ir tai buvo visiškas wtf - nu ok, gal supažindimui gal ir gerai, bet realiai gi jau buvo attiny, pic'ai ar kažkas jau buvo viena ausim girdėt apie gal fpga, jau neskaintant to, kad jau į routerius buvo pradėti dėt kokie minifikuoti armai (ar net x86!) su visu linux os'us ir ten bet ką jau konstruoti buvo kur kas lengviau ir patikimiau.