Dar viena nelaukta karo pasekmė: Rusijos pilotams teks išmokti skraidyti be GPS

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

who 2022-04-23 15:04
GLONASS ar ne tokiai situacijai buvo ruošta? Ar nespėjo atnaujinti aviacinės technikos? Na nieko, prisiklijuos prie panelės smart telefonus ir naviguos kur reikia.
iPienius 2022-04-23 17:42
cia dar klausimas ar ji bent veikia? o jei ir veikia, tai tikslumas gali buti labai prastas.
sigun 2022-04-23 19:07
Kiek suprantu GPS tėra siųstuvas, o kiekvienas GPS imtuvas gaudo tuos pačius signalus ir pagal juos skaičiuoja vietą. Kaip galima atjungti GPS kažkam konkrečiai, neatjungiant GPS visiems nešifruotiems klientams? Gal būt yra variantas nesiųsti signalų , kai palydovas yra virš tam tikros teritorijos. Tačiau toks atjungimas veiktų nebent kur nors Rusijos viduryje, toli nuo sienų, nes visur kitur neleis naudotis ir aplinkinėms šalims. Gal čia jau pradeda jaustis programinės įrangos atnaujinimų aviacijai draudimas arba gal ruošia pilotus atvejui, kai suges ir dėl sankcijų nebebus kaip pataisyt?
who 2022-04-23 21:30
Manau čia kaip tik tas atvejis, kai signalas iškreipiamas virš tam tikros teritorijos, gps tik imtuvas. Arba paleidžiami lokalūs siųstuvai, kurie nuslopina tikrą signalą. Sistemų yra ir daugiau: GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, NavIC, QZSS. Kiekvienas rimtesnis žaidėjas apsirūpino navigacija ir ji veiks kol karas nepersikels į kosmosą. Dėl rusų, jei jie naudoja vakarų Boeing'us ar Airbus'us, greičiausiai ten nėra GLONASS mikroschemos.