[Žinios trumpai] Zelenskis siūlo Putinui susitikti ir užbaigti karą  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau ne kartą kvietė Vladimirą Putiną susitikti deryboms akis į akį. Šeštadienį jis atnaujino savo kvietimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis  savo kvietimą Putinui pakartojo spaudos konferencijoje Kyjivo metro.

„Manau, kad kas pradėjo šį karą gali jį ir užbaigti. Nuo pat pradžių prašiau derybų su Putinu. Ne dėl to, kad noriu, bet turiu su juo susitikti, kad užbaigtume šį konfliktą diplomatinėmis priemonėmis“, sakė Zelenskis.

Tiesa, Zelenskis kelia sąlygas. Jis perspėjo Rusiją, kad derybos bus nutrauktos, jei Rusija nukaus likusius Mariupolio gynėjus. Ukrainos prezidentas taip pat sakė, kad neteisėtų referendumų rengimas laikinai okupuotose teritorijose taip pat yra nepriimtinas ir jei Rusija žengs šį žingsnį, Ukraina pasitrauks iš derybų. Rusija ketina rengti tokį referendumą Chersono regione. Anksčiau Rusija rengė referendumus Kryme ir Donbase - visi neteisėti Rusijos rengti referendumai pasižymėjo stipriu rusiškų pozicijų palaikymu.

Zelenskis nori susitikimo su Putinu, tačiau teigiamo atsakymo į kvietimą iš Rusijos pusės nesitikima. Be to, ir Ukrainoje yra teigiančių, kad karo baigtis turėtų būti išspręsta mūšio lauke, o bet kokia taikos sutartis dabar būtų tolygi kapituliacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: