[Žinios trumpai] Vos vienas taiklus Ukrainos smūgis ir Krymas atsidurs pavojinguose spąstuose  (1)

Ukrainos atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas norėtų, kad Krymas taptų ne saugia užuovėja ir patogia karinių bazių teritorija, o spąstais rusų pajėgoms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-24 [Žinios trumpai] Vos vienas taiklus Ukrainos smūgis ir Krymas atsidurs pavojinguose spąstuose  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krymas yra Ukrainos dalis, kurią Rusija aneksavo dar 2014 metais. Pusiasalį galima pasiekti trimis būdais - lėktuvu, laivu ir Krymo tiltu. Aišku, Rusija norėtų suformuoti ir sausumos koridorių, bet tam reikės okupuoti ne tik Donbasą, bet ir bent dalį Zaporižės srities. Šiuo metu okupacinės pajėgos yra suformavusios tokį sausumos tiltą, bet jis nėra nei saugus, nei stabilus, nes ten vyksta karas. Taigi, Krymo tiltu driekiasi pagrindinis karinis maršrutas, kuriuo keliauja ir karinė technika, ir atsargos.

Ždanovas Krymo tiltą vadina pagrindine Krymo arterija. „Jei arterija bus nukirsta, Krymas taps logistiniais spąstais. Ir Rusija negalės perkelti pastiprinimo taip greitai, kaip dabar. Tai galima padaryti jūra, bet dabar ji nebėra tokia draugiška, kokia buvo anksčiau“, teigia Ždanovas.

Pasak atsargos pulkininko, Krymo tiltą reikėjo sunaikinti anksčiau. Kai tai įvyks, Ždanovas mano, kad Ukrainos gynėjams bus lengviau išlaisvinti Mariupolį ir kitas pietines teritorijas.

Ukraina tikrai norėtų sunaikinti Krymo tiltą. Tai patvirtino ir Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas, kuris taip pasisakė apie Krymo tilto sunaikinimą - „Jei turėtume galimybę, jau būtume tai padarę. Jei tik turėsime galimybę, be jokios abejonės tai padarysime“.

 

Ždanovas tame pačiame interviu su žurnalistu Dmitrijumi Gordonu ragino Ukrainą nepasirašyti jokių taikos sutarčių, kol nėra pasiekta karinė pergalė.

(52)
(1)
(51)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: