[Žinios trumpai] Rusijos kariuomenei gresia mirtina operacija „Citadelė“: Ukraina ruošiasi kažkam labai rimtam  (1)

Rusijos kariuomenės laukia mirtina operacija „Citadelė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė gali smogti į šoną. Trečiosios bangos metu mobilizuotieji ruošiami kažkam rimtam. Rusija turi kartą ir visiems laikams atsisakyti kėsinimosi į Ukrainą.

Apie tai Vladislavas Seleznevas kalbėjo interviu televizijos laidų vedėjui Vladimirui Polujevui „Youtube“ kanale.

Vladislavas Seleznevas papasakojo, su kokia rizika gali susidurti Rusijos kariškiai. Pastaruoju metu specialistai prisimena 1943 metų įvykius, kai vyko vadinamoji operacija „Citadelė“.

„Fašistinės Vokietijos kariuomenės būriai bandė šturmuoti gerai įtvirtintas sovietų armijos kovines pozicijas, o tuo pat metu kiti sovietų armijos daliniai pradėjo šoninį puolimą prieš besiveržiančius fašistų būrius. Ir taip jie apskritai sukėlė labai rimtą pavojų visoms pajėgoms ir priemonėms, dalyvaujančioms šioje operacijoje šiame fronto sektoriuje.“

Tokių įvykių, pasak karo žurnalisto, gali nutikti ir dabar. Neseniai Ukrainoje vyko trečiasis mobilizacijos priemonių etapas.

„Vaikinai baigia pasiruošimo dalyvauti aktyviuose karo veiksmuose etapą, yra atitinkami resursai, kuriuos gauname iš Vakarų partnerių. Kur tiksliai bus nukreiptos šios itin motyvuotų Ukrainos karių, išklausiusių atitinkamus mokymus, galios, neaišku. Ir, ko gero, Rusijos generolų laukia labai nemalonūs signalai ir tolesnių įvykių raidos galimybės.“

Susidūrimo linija tarp Rusijos ir Ukrainos kariuomenių yra ilga, ji yra daugiau nei 700 km, šis atstumas iš tikrųjų yra nuo Charkivo iki Chersono. Ukrainos kariuomenė gali duoti triuškinantį smūgį Rusijos kariuomenės gynybai bet kurioje šios srities vietoje.

 

„Esu visiškai įsitikinęs, kad Ukrainos generaliniame štabe dirba rimti strategai, ne kartą įrodę savo profesionalumą ir gebėjimą smogti triuškinančius smūgius Rusijos kariuomenės daliniams“, – sakė V. Seleznevas.

Dabar, pasak karo žurnalisto, vyksta istorija, kurios pabaiga turėtų būti naujas santykių su Rusijos Federacija formatas.

„Kad kiekvieną kartą, nepaisant to, kas sėdi Kremliuje, Rusijos vadovai suprastų, kad bet koks kėsinimasis į mūsų valstybės teritorinį vientisumą yra mirtinas ir stebėtinai skausmingas Rusijos armijai ir Rusijos vyriausybei.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(240)
(5)
(235)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: