[Žinios trumpai] „Per toli nuėjome su nacizmo tema“: Kremlius nežino, kaip užbaigti karą Ukrainoje  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sunkiai rastų būdų nutraukti karą Ukrainoje, net jei norėtų tai padaryti. Šaltiniai teigia, kad tokių norų yra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-23 [Žinios trumpai] „Per toli nuėjome su nacizmo tema“: Kremlius nežino, kaip užbaigti karą Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nuo invazijos į Ukrainą pradžios akcentavo kelias temas. Visų pirmą, nacizmą, kuris, pasak Kremliaus, apėmė Ukrainą. Taip pat genocidą, kurį, Putinas sakė, Ukraina vykdo prieš rusakalbius. Šių temų eskalavimas įaudrino Rusijos visuomenę ir mobilizavo ją naujai istorinei kovai. Be to, tai leido sumenkinti sankcijų keliamus skausmus - juk kovojama su nacizmu, galima ir pakentėti!

Tačiau „Meduza“ praneša, kad tokie naratyvai, kurie karo pradžioje veikė puikiai, galiausiai įkalino Putiną. Kremlius nežino, kaip derybomis užbaigti karą nesugriaunant Putino reitingų. Nes kaip galima pasitraukti iš Ukrainos nenugalėjus tų daug kartų apkalbėtų „nacistų“? „Per toli nuėjome su nacizmo tema“, teigia „Meduza“ šaltiniai.

Teigiama, kad Rusijos Federacijos prezidento administracija nemato gerų viešųjų ryšių išeičių, kurios leistų pasitraukti iš karo Ukrainoje. Putino viešųjų ryšių specialistai nežino kaip paruošti viešąją nuomonę, kad nenukentėtų reitingai. Bijoma net ir protestų gatvėse - nuo mažens apie nacizmo blogį ir būtinybę jį naikinti mokyti žmonės gali reikalauti tęsti karą. Sociologinės apklausos rodo, kad dauguma žmonių palaiko Rusijos veiksmus Ukrainoje. Tokią visuomenės nuomonę formuoja valstybinė žiniasklaida.

 

„Meduza“ pasikalbėjo su dviem rusų politiniais technologais - vienas iš jų anksčiau dirbo prezidento administracijoje, kitas vis dar dirba su Kremliumi. Jie mano, kad tokios Kremliaus baimės yra nepagrįstos. „Keista dabar pasikliauti kažkokiomis sociologinėmis apklausomis. Žmonės yra pasyvūs, jie gali prieštarauti karui ar net neiti į šią temą“, šaltinius cituoja „Meduza“. Technologai teigia, kad pritildžius propagandą nebūtų ir protestų - nacizmo temą galima išjungti.

(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: