[Žinios trumpai] JK žvalgyba: rusų puolimas užstrigo, ukrainiečiai juos stabdo tiesiog fantastiškai  ()

Jungtinės Karalystės žvalgyba teigia, kad Rusijos puolimas vėl stringa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK žvalgyba praneša, kad per pastarąją parą Rusijos karinės operacijos Ukrainoje vėl suintensyvėjo. Rusai aktyvina puolimą. Tačiau tuo pat metu Rusijos pajėgoms nepavyko pasiekti žymesnio progreso. Britai teigia, kad to priežastis - titaniška ukrainiečių gynyba.

Skelbiama, kad didžiausia Rusijos pajėgų problema - Ukrainos karių gebėjimas staigiai ir efektyviai kontratakuoti. Dėl to Rusijos pajėgos tiesiog klimpsta ir negali pasiekti jokio numatyto progreso.

Jungtinės Karalystės žvalgyba taip pat praneša, kad Rusijos karo aviacija ir laivynas nepasiekė visiškos savo sričių kontrolės - Ukrainos priešlėktuvinė ir priešlaivinė gynyba yra labai efektyvi.

Tęsiasi mūšis Mariupolyje. JK žvalgyba teigia, kad Rusija stringa Mariupolyje, todėl negali užimti visos Donbaso teritorijos. Taip yra dėl to, kad Mariupolyje turi likti didelės Rusijos karių grupės - jos negali prisidėti prie puolimo Donbaso šiaurės vakaruose. Taigi, nors padėtis išlieka sudėtinga, Ukraina vėl demonstruoja, kad turi stiprias karines pajėgas, kurios turi gynybai reikalingo ryžto ir strateginių įgūdžių.

(95)
(0)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: