[Žinios trumpai] Va čia tai ginklai: JAV pradėjo siųsti Ukrainai daugkartinio paleidimo raketų sistemas  ()

Keli raketų paleidimo įrenginiai, taip pat artilerija, yra naujausiame JAV pagalbos pakete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos pradėjo tiekti Ukrainai daugkartinio paleidimo raketų sistemas (MLRS) ir bendradarbiauja su kitomis NATO sąjungininkėmis, kad Ukraina gautų daugiau raketų sistemų.

Tai interviu leidiniui „Europos tiesa“ pareiškė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja politiniams reikalams Viktorija Nuland.

Ji pažymėjo, kad naujausiame JAV pagalbos pakete yra daugkartinės raketų sistemos, taip pat artilerija, ir atskirai pažymėjo, kad sistemų pristatymas jau vyksta.

„Mes jau pristatome MLRS sistemas“, – sakė Nuland.

Atskirai ji palietė Ukrainos lėktuvų kovinės parengties klausimą, pažymėdama, kad jau yra kelios NATO valstybės, tiekiančios Ukrainai komponentus, leidžiančius į orą pakelti daugiau orlaivių.

„Ir dabar jūs turite daugiau kovinių orlaivių nei prieš savaitę, būtent todėl, kad iš sąjungininkų gavote jiems atsarginių dalių ir kitų dalykų... Taigi, kad būtų visiškai aišku, išvardinsiu: MLRS jau pristatomi; yra sąjungininkų, kurie dirba prie orlaivių, be to, yra didžiulis kiekis atsarginių dalių kariniams lėktuvams, kurios jau keičia situaciją“, – sakė ji.

 

Anksčiau buvo pranešta, kad JAV svarsto galimybę Ukrainai tiekti artileriją ir sraigtasparnius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(7)
(86)

Komentarai ()