[Žinios trumpai] Taip meluoti gali tik rusai: ukrainiečiai parodė, kas sudėta į „modernias“ Rusijos raketas  (5)

Karinė technika sensta kitaip nei komerciniai produktai. Kelių dešimtmečių senumo tankai ir artilerija nieko nestebina. Tačiau modernioje rusiškoje sparnuotoje raketoje aptikta elektronika pritrenkė ukrainiečius - juk tai yra septintasis dešimtmetis!


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-23 [Žinios trumpai] Taip meluoti gali tik rusai: ukrainiečiai parodė, kas sudėta į „modernias“ Rusijos raketas  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos žvalgyba pažiūrėjo į „Ch-101“ sparnuotosios raketos vidų. Juk tai - moderni sparnuotoji raketa. Pirmosios „Ch-101“ nuotraukos viešumoje pasirodė tik 2007 metais. Šios raketos gamintos 1999-2013 metais. „Ch-101“ pirmtakė „Ch-55“ naudojama nuo 1983 metų. Taigi, ukrainiečiai nustebo, kai „Ch-101“ viduje pamatė štai tokią elektroniką:

 

Primityvios plokštės su paviršiniais komponentais yra seniena - septintojo dešimtmečio reliktai. Nieko keisto, kad maždaug pusė rusų paleistų raketų taikinių nepasiekia. Tuo tarpu vidinei auditorijai Rusija giriasi, kad rusiški ginklai yra labai modernūs, o Ukraina talžoma tik precizinio tikslumo smūgiais.

Be to, „Ch-101“, kaip ir senesnės sparnuotosios raketos, naudoja seną PGI-2M navigaciją, sukurtą 1977 metais. Kodėl? Na, technologiškai Rusija yra tiesiog atsilikusi šalis, tačiau sparnuotosios raketos yra orlaiviai-savižudžiai. Taigi, visa tai - vienkartiniai komponentai, todėl siekiama sumažinti raketų gamybos kaštus.

(127)
(10)
(117)

Komentarai (5)