[Žinios trumpai] Kliba Vokietijos kanclerio kėdė? Scholzui gresia atsistatydinimas dėl atsisakymo suteikti Ukrainai sunkiąją ginkluotę  (3)

Vokietijos opozicinės politinės jėgos kitą savaitę gali inicijuoti rezoliuciją, kurios priėmimas gali kelti grėsmę kanclerio Olafo Scholzo postui dėl jo nenoro tiekti Ukrainai sunkiosios ginkluotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Vokietijos laikraštis „Spiegel“.

Pastebima, kad pastaruoju metu diskusijos dėl Vokietijos indėlio į Ukrainos kariuomenės apginklavimą įgauna pagreitį, nes net koalicijos partijų atstovai vis dažniau reiškia nepasitenkinimą kanclerio pozicija. Tuo pačiu metu, atsižvelgiant į naują Rusijos puolimą, Ukrainos poreikiai tampa vis aktualesni.

„Norime paremti federalinę vyriausybę šioje krizėje, bet jei Scholzas ir toliau priešinsis sunkiosios ginkluotės tiekimui, kancleris kitą savaitę turės laukti frakcijos reakcijos“, – sakė CDU parlamentinės frakcijos vadovas Johannas Wadefulas.

Pats Scholzas vis dar laikosi savo pozicijos.

Scholzo pozicija priklausys nuo to, ar Vokietijos opozicijos lyderis Friedrichas Merzas išdrįs pateikti parlamentui klausimą dėl sunkiosios ginkluotės tiekimo Ukrainai.

 

Jei CDU frakcija pateiks savo pasiūlymą, tai bus  ankstesnio kurso pakeitimas. Atsižvelgiant į Scholzo kritiką koalicijoje, negalima atmesti galimybės, kad CDU pasiūlymas netgi gali laimėti daugumą Bundestage.

„Šiuo atveju Scholzo pozicija bus tiek supurtyta, kad jis iš tikrųjų turės prašyti balsavimo dėl pasitikėjimo, tai yra, kad užsitikrintų daugumą Bundestage“, – rašo „Spiegel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai (3)