[Žinios trumpai] Rusai įsitvirtino taip, kad net tankai buvo bejėgiai. Tada savo žodį tarė „Šturmas“  ()

Sunku buvo išmušti rusus, bet į pagalbą atėjo „Šturmas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys Igoris iš atskirosios artilerijos brigados, pavadintos generolo Romano Daškevičiaus vardu, pasidalijo istorija apie svarbų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mūšį su Rusijos okupantais, įvykusį pačioje karo pradžioje.

Pasak jo, tame mūšyje kovinė mašina „Šturmas“ rimtai padėjo Ukrainos gynėjams judėti į priekį, rašoma oficialiame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo „Facebook“ puslapyje.

Vasario 25 dieną įsibrovėliai užėmė vieną iš Ukrainos kontrolės punktų ant kalvos. Juos reikėjo išvaryti. Ukrainos kariškiai negalėjo smogti rusams iš tanko dėl didelio aukščio skirtumo. Ta pati problema buvo ir su „Grad“.

„Tačiau su „Šturmo“ pagalba ukrainiečiai greitai įvykdė kovinę misiją: šaudė iš 4 kilometrų atstumo. Sudegė daug priešo technikos, o ukrainiečių kolona ėjo toliau“, – sakė Igoris.

„Jau vietoje jie matė sunaikintą tanką ir keletą pėstininkų kovos mašinų, du apleistus tankus, sunaikintą priešo dalinio personalą. Mūsų desantininkai atliko valymą, tad niekas nepabėgo“, – sako Igoris.

Sovietinė savaeigė prieštankinių raketų sistema „Šturmas“ pasiekia taikinius nuo 400 metrų iki 5 kilometrų atstumu. Be to, ji sugeba iššauti 4 šūvius per minutę. Ši mašina labai padeda Ukrainos kariuomenei.

 

Kariškiai pabrėžė, kad kovos Ukrainoje yra tokios intensyvios, kad visi ginklo broliai jau turi svarbios kovinės patirties. Tai leidžia efektyviai kovoti. Pavyzdžiui, itin greitai galima dislokuoti artileriją.

„Kariškių nuotaikos yra labai geros. Visi pasiruošę kovoti iki pergalės. Visi vaikinai iš mūsų prieštankinės artilerijos divizijos yra už pergalę! Juk tai ne tik karas tarp dviejų šalių! Tai karas už galimybę gyventi laisvoje demokratinėje Europos šalyje!“ – pabrėžė kariškiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(185)
(4)
(181)

Komentarai ()

Susijusios žymos: