[Žinios trumpai] Danilovas atskleidė paslaptį, kaip Ukraina visiškai slapta papildė Mariupolio kovotojų atsargas ir ko jie labiausiai prašė  ()

Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas laikraščiui „Українська правда“ papasakojo kaip buvo papildytos Mariupolio gynėjų atsargos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-22 [Žinios trumpai] Danilovas atskleidė paslaptį, kaip Ukraina visiškai slapta papildė Mariupolio kovotojų atsargas ir ko jie labiausiai prašė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danilovas teigia, kad Mariupolio gynėjams buvo pristatytos visos reikalingos atsargos. „Azovstal“ komplekse susibūrę kariai yra ypatingai sudėtingoje padėtyje, tačiau apie pasidavimą negalvoja.

Pasirodo, atsargos buvo pristatytos sraigtasparniais. „Kai naktimis ten pradėjome siųsti sraigtasparnius, klausėme, ko jiems reikia. Jie prašė tik amunicijos. Ne vandens ir ne maisto, nors ir tokios atsargos jiems buvo nusiųstos“, pasakojo Danilovas. Tiesa, panašu, kad paskutinės siuntos Mariupolio gynėjus pasiekė prieš kurį laiką. Apie tokią operaciją anksčiau pasakojo Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius, kuris teigė, kad vienas ukrainiečių sraigtasparnis buvo numuštas ir dabar tokios operacijos nebegali būti kartojamos.

Dabar situacija Mariupolyje yra labai prasta. „Bet negaliu pasakyti, kad ten kada nors buvo lengva. Patikėkit, daroma viskas, kas įmanoma ir neįmanoma.“ , teigė Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretorius. Danilovas teigia, kad Mariupolio gynėjai į save traukia dideles Rusijos pajėgas. Taip bandoma sumažinti spaudimą kitoms Ukrainos vietovėms.

Vakar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su gynybos ministru Sergejum Šoigu ir nurodė jam atšaukti „Azovstal“ gamyklos šturmą. Galbūt Putinas norėjo pasirodyti gailestingas Ukrainos ir Rusijos kariams, nes tokia operacija būtų kainavusi abiems pusėms. Bet Oleksijus Arestovičius mano, kad Rusijai tiesiog trūksta karių. Taip pat keliama versija, kad norima kiek įmanoma greičiau atlaisvinti Mariupolyje įstrigusius rusų karius puolimui kitose Ukrainose vietose.

(33)
(0)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: