[Žinios trumpai] Rusijoje įsibėgėja „valymai“: ieško, kas „atsakingas“ už „Maskvos“ nuskendimą – pirma galva jau krito  (1)

Rusija aktyviai „ieško tų, kurie atsakingi“ už raketinio kreiserio praradimą. „Valymai“ Rusijos Juodosios jūros laivyno vadovybėje jau pradėti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-22 [Žinios trumpai] Rusijoje įsibėgėja „valymai“: ieško, kas „atsakingas“ už „Maskvos“ nuskendimą – pirma galva jau krito  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Juodosios jūros laivyno vadas admirolas Igoris Osipovas buvo nušalintas nuo pareigų ir suimtas sunaikinus kreiserį „Maskva“. Į jį pataikė Ukrainos sparnuotosios raketos „Neptūnas“.

Apie tai, remdamasis šaltiniais, rašo karinis portalas „Defence Express“.

„Valymai“ prasidėjo Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno vadovybėje, siekiant surasti „kaltuosius“ dėl kreiserio sunaikinimo. Atliekamas tyrimas ir dėl štabo viršininko – laivyno vado pirmojo pavaduotojo viceadmirolo Sergejaus Pinčuko veiklos.

Juodosios jūros laivynui laikinai vadovaus viceadmirolas Arkadijus Romanovas.

Leidinys pažymi, kad kažkada admirolas I. Osipovas pasakė sau pranašišką pareiškimą: „Juodosios jūros laivynas negali egzistuoti be flagmano (raketų kreiserio „Maskva“ – UNIAN). Nebūčiau laivyno vadas, jei neturėčiau flagmano“.

 

„Nėra flagmano, nėra ir vado“, – ironiškai pažymi „Defense Express“.

Be to, leidinys priminė, kad prieš Rusijos invaziją į Ukrainą Rusijos propagandistai tvirtino, kad I. Osipovas asmeniškai patikrino kreiserio gebėjimą atremti oro antskrydžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: